Chris Pratt povjerovao u Krista
Foto: Wikipedia

Holivudski glumac Chris Pratt je dao zahvalu Bogu zbog njegovog glumačkog uspjeha, objašnjavajući kako je zbog osjećaja vrijednosti u vlastitoj koži u mogućnosti ispuniti svoje snove.

Za časopis Vanity Fair progovorio je o tome kako je došao vjeri u Boga. Naime, jednom kada se pripremao za veliki tulum, nepoznati čovjek mu je prišao i u potpunosti promijenio život.

Pratt je otkrio strast prema glumi još u srednjoj školi kada je gledao brata na sceni, no proces prelaska iz malog grada, Lake Stevensa, do holivudskih ekrana nije bio nimalo lak. Gledajući nazad na svoj život, Pratt kaže da je sve rezultat božanskog tajminga.

Počeo je ponizno kao prodavač od vrata do vrata, a onda je postao konobar na Havajima. Dodao je da su mu ti dani bili ”savršen trening” za život audicija i suočavanja s odbijanjima.

“Iz tog razloga vjerujem u Boga i božansko.”

Pratt kaže da se sjeća dana kada je bio svjestan da je spašen, a ono se dogodilo na Havajima.

Objašnjava: ”Sjedio sam ispred trgovine – poslali smo nekoga da uđe unutra i kupi nam pivo. Bio je to Maui. A muškarac po imenu Henry mi je prišao i prepoznao u meni potrebi za spasenjem. Pitao me je što radim tu večer, a ja sam bio iskren. Odgovorio sam mu: ‘Moj prijatelj unutra mi kupuje alkohol.’ ‘Idete na tulum?’, pitao je. ‘Da.’ ‘Piti i drogirati se? Sresti cure, bludničiti?’ U sebi sam mislio: ‘Nadam se.’

Ovaj čovjek me osvojio, ne znam čime. Bio je Azijat, možda s Havaja, u svojim 40-im. To bi me učinilo vrlo nervoznim, ali nije. Rekao sam: ‘Zašto to pitaš’. Odgovorio mi je: ‘Isus mi je rekao da razgovaram s tobom…’ Tog trenutka sam pomislio da moram poći za tim muškarcem. Odveo me u crkvu. Nakon nekoliko dana iznenadio sam prijatelje objavivši im da mijenjam život.”, rekao je u intevjuu Vanity Fairu.

Najpoznatiji filmovi u kojima je Pratt glumio su Putnici (2016), Jurski svijet (2015), Čuvari galaksije (2014), Dostavljač (2013), Igra pobjednika (2011).