Ovo treba biti svrha svake naše molitve

Često mislimo da je Kristov križ nešto što moramo i mi proživjeti, a ipak prolazimo kroza nj s ciljem da uđemo u njega.

Križ nam predstavlja samo jedno: potpuno i apsolutno poistovjećivanje s Gospodinom Isusom Kristom. Nigdje to poistovjećivanje nije stvarnije nego u molitvi.

”Zna Otac vaš što vam je potrebno i prije nego Ga zamolite” (Matej 6,8). I zašto onda moliti? Svrha molitve nije da dobijemo odgovor od Boga, već da imamo savršeno i potpuno jedinstvo s Njime.

PROČITAJTE: 3 snažne molitve kojima se Isus molio Bogu (a možeš i ti!)

Ako molimo samo zato da dobijemo odgovor, razljutit ćemo se i ogorčiti na Boga. Odgovor primamo svaki put kad molimo, ali ne dolazi uvijek kako očekujemo.

Naša duhovna ogorčenost pokazuje da se u molitvi ne želimo istinski poistovjetiti s našim Gospodinom. Nismo ovdje da dokažemo kako Bog uslišava molitve, već da budemo živi spomenik Boje milosti.

”Ne kažem vam da ću Ja moliti za vas, jer vas sam Otac ljubi” (Ivan 16,27). Jesi li dosegao takvu razinu prisnosti s Bogom da jedino što objašnjava tvoj molitveni život jest da je molitva postala jedno s molitvenim životom Isusa Krista? Je li naš Gospodin razmijenio tvoj život sa Svojim? Ako jest, ta ćeš ”u taj dan” biti toliko poistovjećen s Isusom da neće biti nikakve razlike.

Kad se čini da na molitve ne stiže odgovor, pazi da za to ne okriviš nekog drugog. Kad ti izgleda da nema odgovora, uvijek postoji razlog. Bog to razdoblje koristi da ti dade temeljitu osobnu pouku, a ona nije za nikog drugog već za tebe.

Autro: Oswald Chambers