vježbe mogu izliječiti krvni tlak
Snimka zaslona: YouTube

Ruski liječnik Sergej Bubnovski je otkrio da tablete ne mogu u potpunosti izliječiti krvni tlak, ali određene vježbe mogu.

Profesor Sergej Bubnovski je jedva uspio nadvladati svoje bolesti. Sada se “izvukao”, ali ne s lijekovima. Stvorio je sustav iscjeljenja koji se zove kineziterapija, a zasniva se na pokretu. Danas na noge podiže mnoge pacijente i to pomoću ovog sustava.

Njegov savjet je da se nitko ne uzda u čudesnu moć tableta (iako ih ne treba odbaciti), već da koristi resurse svog organizma. To nije teško učiniti. Naime, dovoljno je da svako jutro uradimo par vježbi. Također, njegova preporuka su čučnjevi.

PROČITAJTE: 7 prirodnih načina da snizite krvni tlak u samo 10 minuta

“Izliječite se bez tableta i to tako što ćete se osloniti na svoje tijelo. Kupajte se hladnom vodom, stimulirajte tijelo… Prije ili kasnije, svi se odlučuju na tjelovježbu. Moji pacijenti s ozbiljnim krvožilnim bolestima, bili su fascinirani medicinskim fenomenom koji im se dogodio kada su počeli vježbati.

Naravno, najjednostavnije je progutati tabletu za tlak. Najteže je ostaviti tablete i iskoristiti resurse svoga tijela koji će ti pomoći da se oslobodiš povećanog krvnog tlaka.

Ni jedan kardiolog na svijetu mi ne može pokazati pacijenta koji je izliječen od hipertenzije tako što je uzimao tablete.

Ako liječiš visoki tlak tabletama, to znači da prvo počneš piti jednu, a kasnije punu šaku tableta…

https://www.youtube.com/watch?v=7tU5bz9UGUI

To je jedna vrsta zavjere.

Čim se osoba razboli, nakon četrdesete godine, kardiolozi kažu: vrijeme je da uzmete kardio protektore. To znači da ste imali bol u grudima i umjesto da shvatite zašto se pojavio, poslušno ćete otići u ljekarnu i uzeti lijekove koji će vam kao zaštiti srce. U stvari, neće doći do profilakse, bolest će se pogoršati. Jer bol u grudima je rezultat slabosti tijela. Moramo shvatiti što nam se događa sa srcem i krvnim žilama.

Svakodnevni čučnjevi s ravnim leđima pomoći će da se riješimo mnogih zdravstvenih problema, tvrdi ovaj ruski liječnik.

“Ali bol je teško kontrolirati”, reći ćete.

Uz akutne bolove primjenjujemo hladan oblog, koji olakšava oticanje, poboljšava mikrocirkulaciju. Bol je uvijek oticanje, nakupljanje tekućine. I trebate raditi vježbe koje će pumpati tekućine iz zglobova. Angina je također upala unutarnjih krvnih žila. I to je bol koja se javlja u grudnom košu. I mi umjesto da radimo vježbe, pumpamo krv u krvne žile, mi idemo u krevet i legnemo, gutamo tablete.

Pacijenti me pitaju: “Zašto mi se ovo događa, cijeli život se bavim sportom?” To je kao kada dođete kod zubara i pitate ga zašto imate karijes kada svako jutro perete zube.

PROČITAJTE: Jednostavan trik za snižavanje krvnog tlaka u samo jednoj minuti

Vjerojatno ne vježbate pravilno. Kako biste osjetili koristi od vježbe, morate vježbati do bola u mišićima koji na kraju vode ka zadovoljstvu.

Preporuka doktora Sergeja Bubnovskog

Moja preporuka je su čučnjevi, sklekovi i vježbe na klupi. Jednom sam se sreo s umjetnikom Borisom Efimovim koji je živio 108 godina. Pitam ga: “Što radiš da tako dugo živiš?”

“Ništa”, odgovara:”Čučnem 450 puta dnevno!”

Vjerujte mi, ovo je jedini način da vam krv prostruji kroz cijelo telo!

Ako dnevno izvedete pravilne čučnjeve 20 puta mnogi problemi će nestati. Ovo je posebno važno za one koji puno sjede za računalom

Ako ste sjedili sat vremena bez ustajanja, napravite 30 čučnjeva! Svako jutro počnite tuširanje hladnom vodom u trajanju od 5 sekundi. To će biti dovoljno da vam krv prostruji kroz tijelo!

IZVORStil.kurir.rs