Postoje tajne povezane s grijehom koje je bolje nikad ne upoznati

“Na njihovo vijećanje duša mi ne dolazila… ” (Postanak 49,6)

Ovo su riječi iz blagoslova kojega je Jakov dao svojim sinovima. Kad je mislio na okrutnost kojom su Šimun i Levi postupili prema ljudima iz Šekema, rekao je: ” Na njihovo vijećanje duša mi ne dolazila.”

Htio bih preuzeti ove riječi i upotrijebiti ih u širem smislu. Postoje tajne povezane s grijehom koje je bolje nikad ne upoznati.

Napast navlači svoje najljepše lice i sugerira nam da nećemo biti sretni dok nismo uvedeni u njene tajne. Nudi uzbuđenje, fizičko zadovoljenje, emocionalnu opijenost i čar nepoznatog.

Kod mnogih ljudi, posebno onih koji su živjeli zaklonjeno, ovakve draži izazivaju buru. Osjećaju se kao da su propustili prava zadovoljstva. Osjećaju se zakinutima. Misle da neće biti zadovoljni dok ne okuse svijet.

Nevolja je u tome što grijeh ne dolazi sam. Postoje ugrađene opasnosti i trajne posljedice. Kad po prvi put iskusimo neki grijeh, oslobađamo bujicu bola i grizodušja.

VIDI OVO: Tajna za oslobođenje od grijeha koji se ponavlja

Popuštanje napasti smanjuje našu otpornost na grijeh. Kad jednom počinimo grijeh, sljedeći put je uvijek lakše. Ubrzo postajemo upućeni u grijeh. Postajemo čak njegovi robovi, vezani lancima navike.

U trenutku kad popustimo napasti, naše se oči otvaraju za osjećaj krivice kakav prije nismo znali. Nakon uzbuđenosti koja prati otkrivanje tajni grijeha, slijedi strašan osjećaj moralne nagosti. Istina je da se grijeh može ispovjediti i oprostiti, ali tijekom cijeloga života postoji nelagoda od susreta s ranijim partnerima u prijestupu.

U nama se bude bolna sjećanja kad ne možemo izbjeći odlazak na mjesta naših ludih pothvata. Ima neželjenih prigoda kad cijela prljava epizoda bljesne pred nama u našim najsvetijim trenucima – kad se naša tijela uistinu tresu, a naše usne prigušeno zastenju.

VIDI OVO: Užici nikada ne lažu: Zašto grijeh ne može ostati skriven?

Iako je predivno iskusiti Božje oproštenje ovih grijeha, u prvom je redu uvijek bolje ne ulaziti u njihove tajne. Ono što se pričinja kao privlačna tajna, očituje se kao noćna mora. Zadovoljstvo se ubrzo pretvara u užas, a trenutak strasti rezultira žaljenjem za cijeli život.

U vrijeme napasti naš odgovor treba biti: “Na njihovo vijećanje duša mi ne dolazila.”

Autor: William MacDonald; Izvor: Biblija365.com