Tajni rat koji se odvija u umu svakog kršćanina

Svi kršćani su uključeni u tajni rat koji se odvija u umu. Pozvani smo boriti se u mislima. 

Kao pravi Kristov sljedbenik u ovom vremenu, morat ćete se boriti s raznoraznim glasovima oko sebe – i to boriti u mislima. Svi sveti, bez izuzetka, bit će uključeni u taj tajni rat. U Pismu vidimo da je čak i kralj David iskusio tu bitku uma.

“Kako je mnogo mojih neprijatelja, Gospode, kako je mnogo onih koji su ustali protiv mene … Ali ti si, Gospode, moj štit koji me zaklanja, slavo moja, koji mi glavu uzdižeš. Zavapio sam iza glasa Gospodu i on mi je odgovorio sa svoje svete gore.

Legoh i zaspah. I probudih se jer me zaštitio Gospod. Neću se plašiti bezbrojna naroda koji me opkoljuje. Ustani, Gospode, spasi me! Bože moj … Spasenje pripada Gospodu: na tvom narodu tvoj je blagoslov” (Ps 3,2.4-7.9).

PROČITAJTE: ZAUSTAVITE ZLE MISLI: Kako uz Božju pomoć kontrolirati svoj misaoni život?

David je napisao ovaj psalam u vrijeme kad se borio s uspomenom na prošli neuspjeh i s trenutačnom slabošću. U svom životu počinio je strašnu pogrešku – preljub pa čak i ubojstvo – i posljedice su bile kobne.

Kako mu je teško moralo biti u potpunosti prihvatiti činjenicu da je još uvijek na strani pobjede – da je Bog ponosan na njega i da će Kristovo podrijetlo ipak biti kroz njega.

Svi se možemo osvrnuti na svoj život i vidjeti stvari za koje bismo htjeli da smo ih bolje učinili. Naši neuspjesi i slabosti često mogu usaditi u nas osjećaj da smo daleko od tamo gdje bismo trebali biti i neprijatelj će nas zbog toga izrugivati.

PROČITAJTE: ZLE MISLI I BESTIDNA MAŠTANJA: Borite li se vi s ovim đavolskim mislima?

Apostol Pavao opisuje određeno razdoblje na svom putovanju kad se to dogodilo: “U svakom smo pogledu bili u nevolji: izvana borbe – iznutra zebnje” (2 Kor 7,5). Drugim riječima, glasovi ruganja i proklinjanja proizveli su u njegovu srcu strah.

Bog vas je pozvao da budete sjajan pobjednik – doista, trebate biti hvalospjev njegovu imenu na zemlji.

Autor: Carter Conlon; Izvor: Worldchallenge.org