Teško bolesna djevojčica se pomolila Isusu: Evo kako je doktor reagirao na njezine riječi

Bolesna djevojčica je prije operacije zamolila Isusa da je čuva i bude stalno uz nju. Potom je još nešto molila i iznenadila doktora.

Nekog kirurga su za ručkom upitali koja mu je najvažnija operacija koju je obavio. Liječnik se na trenutak zamislio prisjetivši se nekoliko teških operacija koje su zahtijevale svu njegovu umješnost, no opisao je jednu koja mu je bila osobito značajna zbog sasvim drugog razloga.

Molitva prije operacije

Mala pacijentica koju je operirao imala je samo deset posto izgleda da će preživjeti, jer je bila vrlo slabašna i krhka. Kada ju je pripremao za anesteziju, rekla mu je: “Doktore, ja se obično pomolim svake večeri prije spavanja pa bih se i sada htjela pomoliti.” Liječnik joj je to dopustio i, budući da je i sâm u to doba imao velike teškoće koje su ga činile nesretnim, zamolio ju je neka i njega uključi u svoju molitvu.

Djevojčica je Isusa, Dobroga Pastira, zamolila da čuva svoje janje i bude uz nju u tami. Molitvu je zaključila riječima: “I blagoslovi doktora.” Zatim je liječniku rekla: “Ne bojim se, zato što me Isus voli. On je sa mnom i provest će me kroz sve ovo.”

PROČITAJTE: Pobijedite strah: Biblijski stihovi koji će vas ispuniti mirom

Duboko potaknut takvom sigurnošću vjere, i kirurg se potiho pomolio. Osjećao je da mu Bog treba voditi ruku ako želi spasiti život djetetu.

Djevojčica je preživjela operaciju i kirurg je znao da je toga dana bio primio osobitu sposobnost. Svoju priču sažeo je riječima: “Ta me djevojčica naučila da će me Isus zasigurno provesti kroz moje teškoće ako ih položim u Njegove ruke.”