Izdrži! Tijekom tvojih kušnji Gospodin ne miruje

“Izdrži! Tijekom tvojih kušnji Gospodin ne miruje. On zapravo skuplja velike blagoslove za tebe.”

U našoj želji za Božjom naklonošću, ne smijemo zaboraviti da sotona neprestano traži da krade od nas.

Zapravo, neprijatelj naše duše napada najžešće kad smo suočeni s kušnjama. Ali Biblija nam na bezbrojne načine govori da Bog obnavlja što sotona krade – i ne samo to, on to i umnožava.

Ako je kradljivac u starozavjetna vremena bio uhvaćen dok je krao, morao je to nadomjestiti sedmerostruko. To je slika Božje pravde. Međutim, u Novom zavjetu Bog obećava učiniti čak i više.

U različitim odlomcima on kaže da će obnoviti što nam je oduzeto tridesetostruko ili čak stostruko. To ide iznad pravde; to ukazuje na njegovu bogatu milost.

U našim najdubljim kušnjama, kad sve ide iz lošega u gore, teško je zamisliti da bi se ikada išta bolje moglo ponovno dogoditi. Velika je razlika između onoga što znamo o našem dobrom Bogu i vrlo stvarnim prilikama s kojima se suočavamo. No problem je što ne možemo vidjeti Boga na djelu.

VIDI OVO: Suočavate se sa strašnom kušnjom? Ovo je upućeno vama!

A ipak nam Biblija govori da naši umovi ne mogu dokučiti što je Bog pripremio za nas. “Ono što oko nije vidjelo, što uho nije čulo, na što ljudsko srce nije pomislilo: to je Bog pripravio onima koji ga ljube” (1 Kor 2,9).

Mnoštvo se kršćana pita hoće li Bog ikada odgovoriti na njihove molitve – popraviti beživotan brak, vratiti izgubljeno dijete, izbaviti ovisnog brata ili sestru, spasiti izgubljenog roditelja. Zapravo, ponekad nakon što mole, stvari se čine gorima umjesto boljima. I kažu si: “Jednom je Isus radio čuda u mom životu, ali sad kao da je odsutan. Zašto bih i dalje vjerovao za odgovor?”

Želim reći svakom kršćaninu koji se bori: “Izdrži! Tijekom tvojih kušnji Gospodin ne miruje. On zapravo skuplja velike blagoslove za tebe.” Zato što ste njegovo dijete njegova naklonost nije podignuta od vas – čak ni tijekom boli i problema.

Autor: Gary Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org

NAJNOVIJE!