NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeTinejdžer koji radi u McDonald'su dao je sve od sebe da blagoslovi...

Tinejdžer koji radi u McDonald’su dao je sve od sebe da blagoslovi čovjeka čija je kreditna kartica odbijena

Ljubazno i ​​neočekivano djelo jednog tinejdžera, radnika McDonald’sa uvelike je blagoslovilo čovjeka nakon što mu je kartica odbijena.

Ponekad se može činiti da je svijet pun samo smrti, razaranja i mržnje. Ali kao što je Hayden, zaposlenik McDonald’sa, pokazao svojom ljubaznošću i ljubavlju, mržnja i zlo nisu toliko rašireni kao što to vijesti i društvene mreže konstantno prikazuju.

Haydenov ljubazan čin započeo je kada je jedan muškarac, Jason Mosier, ušao u McDonald’s u kojem tinejdžer radi. Jason, koji se vraćao kući s posla, želio je nešto na brzinu pojesti, stoji u njegovoj objavi na Facebooku.

Jason je blagajniku, Haydenu, dao svoju narudžbu. Ukupni iznos Jasonove narudžbe iznosio je 8 dolara. Međutim, tada su se stvari preokrenule.

Jasonova kartica je iz nekog razloga odbijena. Imajući samo 4 dolara u gotovini, Jason nije imao dovoljno da plati cijeli obrok. Tada je Hayden istupio i pokazao Jasonu neočekivanu ljubaznost.

“Prije nego što sam to shvatio, blagajnik, Hayden, izvadio je svoju debitnu karticu, provukao je i rekao: ‘Imam te. Ne brini za to’.”

Hayden je platio Jasonov obrok!

Ali Jason se borio, isprva odbijajući dopustiti mladiću da plati.

“Rekao sam, ‘Ne, ne, samo ga poništi, molim te.’ Rekao je: ‘Ne, gospodine, imam, imam to’.

Blagoslovljen gestom punom ljubavi

Jason je tada mladiću dao četiri dolara u džepu i obećao da će se vratiti s ostala četiri dolara.

No nakon što je napustio McDonald’s, Jasona je dočekalo najveće iznenađenje dosad. Pogledao je u torbu i pronašao četiri dolara koja je dao Haydenu i bilješku na računu.

Poruka je, prema Jasonovoj objavi na Facebooku, glasila: “Blagoslovljen dan.”

Nakon što je vidio poruku, Jason se vratio u McDonald’s i zgrabio sliku s mladićem.

“Pa, mladiću, blagoslovio si mog tatu”, napisao je Jason. “Hvala ti i nikada ne izgubi to srce davanja. Svijet je bolje mjesto s tobom u njemu.”

Hayden je tu situaciju mogao riješiti vrlo drugačije. Umjesto toga, odlučio je pokazati Jasonu ljubaznost i milosrđe, pomažući mu u neugodnoj i nesretnoj situaciji.

Kako jednostavna i značajna gesta koja pokazuje dobre i dobrodušne ljude koji postoje tu negdje oko nas.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare