Tinejdžer pobijedio uznapredovali rak testisa: ”Znao sam da je Bog sa mnom”

Kada je imao samo 15 godina, tinejdžer Joshua Suarez dijagnosticiran je s uznapredovalim rakom testisa. Vijest ga je potpuno slomila.

„Moje srce bi potpuno potonulo svaki put kada bih čuo riječ ‘rak’“, rekao je Joshua, „Nisam znao što misliti, što osjećati ili što učiniti. Slomilo mi se srce kada sam dobio dijagnozu i sve što mi je bilo na umu je: ‘Zašto ja?’“.

Suarez je znao da u njegovoj obitelji ima oboljelih od raka. Njegova majka, baka i teta su isto dijagnosticirane s rakom. No on nije očekivao da će i sam oboljeti tako rano.

„Bilo je to kao smrtna kazna. Zaista sam mislio da je to to. Kraj za mene“, rekao je.

Kako bi sve bilo loš gore, rak se proširio na pluća. No Suarez je bio borac. Kaže da je bio odlučan boriti se te si je čak postavio cilj da završi srednju školu kako je prije planirao.

Tinejdžer pobijedio uznapredovali rak testisa

Uz podršku obitelji Suarez je izdržao nekoliko operacija i kemoterapiju.

Poruka koju je dobio od svog brata sve je promijenila. Rekao je da je ta jednostavna poruka služila kao motivacija da ostane snažan i da potpuno vjeruje u Božju volju za svoj život. U poruci je pisalo: „Bog daje najteže prepreke svojim najboljim vojnicima“.

PROČITAJTE: Znakovi upozorenja da organizmu prijeti rak

„Čim sam dobio tu poruku, znao sam da je Bog sa mnom. Odlučio sam prihvatiti što god Bog planira za mene. Ako je to borba, onda ću se boriti do samoga kraja. Ako nije, onda sam spreman otići“, rekao je Suarez.

Na kraju je pobijedio. Pobijedio je rak, a čak je i maturirao sa svojim kolegama 25.5.2019.

„Ako sam pobijedio rak, nema toga što ne mogu pobijediti, zar ne? Odlazak na maturu je samo dokaz da sam pobijedio“, rekao je.

Suarez je upisao medicinski fakultet kako bi postao onkolog i pomogao drugima koji pate od raka. „Sada imam jako puno optimizma koji će mi pomoći kasnije u životu. Prije nisam znao što bih sa svojim životom, ali sada vidim svoju svrhu – služiti drugima. Dobio sam drugu priliku u životu te želim pomoći drugima da ju i oni dobiju“, rekao je.

Ovo je zaista predivno svjedočanstvo o tome što se dogodi nakon što se osoba potpuno preda Božjoj volji i potpuno preokrene svoj život, bez obzira s čime je suočena.

NAJNOVIJE!