Tinejdžer (14) spasio kolegu od gušenja zahvatom koji svi trebaju znati

14-godišnji Hunter Olson spasio je svog kolegu od gušenja Heimlichovim zahvatom koji je naučio na satu zdravstvenog odgoja. 

Nadzorne kamere snimile su trenutak kad je Olson skočio sa svog stolca na kojem je sjedio i jeo ručak u školskoj kantini. Vidio je da je lice njegovog kolege Jacksona Johnsona poplavjelo te da ne može disati jer mu je komad mesa zapeo u grlu.

Olson je odmah krenuo u akciju. Obavio je vršnjaka rukama oko trbuha te ga šest puta snažno stisnuo, dok ovaj nije komad mesa izbacio iz usta.

VIDI OVO: Gušenje kod djeteta: Kako pomoći djetetu koje se guši?

“Svi smo bili za stolom i smijali se. Mislili smo da mu je nešto sitno zapelo, a bilo je puno ozbiljnije”, izjavio je mladi heroj za KUTV.

Presented Hunter Olsen, West Jordan Middle School with his Youth Hero Award today. Hunter saved a classmate from…

Objavljuje American Legion Auxiliary – UtahUtorak, 8. prosinca 2020.

Nema veće nagrade nego spasiti tuđi život

Profesorica zdravstvenog odgoja Kathy Howa kasnije je za West Jordan Journal rekla: “Nadate se da vas djeca slušaju dok predajete, a kad se ovako nešto dogodi, onda znate da je to tako. Nema veće nagrade nego spasiti tuđi život.”

Howa predaje već 28 godina te dodaje da snimku herojskog čina planira pokazati budućim učenicima kako bi im ukazala na to da učenje Heimlichovog zahvata može biti itekako dragocjeno kad najmanje očekujete.

“Radim u nadi da ću stvoriti sjajne ljude koji će biti dobri.”