NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeTinejdžerka je vidjela da medvjed ulazi u dvorište, a onda učinila nešto...

Tinejdžerka je vidjela da medvjed ulazi u dvorište, a onda učinila nešto hrabro

Kada je 17-godišnja Hailey Morinico vidjela da medvjed ulazi u njeno dvorište i da su njezini psi u opasnosti, ona je hrabro gurnula medvjeda preko zida kako bi ih spasila. 

Djeca ponekad mogu biti nesmotrena, no većina njih nisu spremni gurnuti medvjeda – doslovno. No, ova tinejdžerica je točno to učinila. 

Hailey živi sa svojim roditeljima i četiri psa u dolini San Gabriel planina u Kaliforniji. Nedavno je obitelj radila u vrtu kada je Hailey začula lavež svojih pasa pokraj ograde. 

Tinejdžerka je vidjela medvjedicu i njezinu mladunčad kako se penju na zid

Otišla je pogledati što se događa i tada je vidjela veliku mamu crnog medvjeda i njezino dvoje mladunčadi kako se penju na zid u stražnjem dvorištu.

Do tada je veliki medvjed već bio uhvatio najmanjeg Haileyinog psa, Valentinu. Hailey je mislila samo na jedno, a to je bila zaštita svog malenog Yorkie psa. 

„Valentina je bila u opasnosti, a jako je važna našoj obitelji“, dodala je Hailey, „Ona je emocionalna podrška mojoj mami i nisam mogla dopustiti da joj medvjed nešto učiniti jer znam da moja mama ne bi mogla podnijeti tu bol. Mislim da sam ovo učinila za nju.“ 

VIDI OVO: Medvjedica je 30 godina provela u kavezu, a danas izgleda skroz drugačije

Udarila ga je u prsa da padne sa zida

Hailey je dotrčala do zida i suočila se s medvjedom. Udarila ga je u prsa dovoljno da padne sa zida. Tada je uhvatila Valentinu i druge pse te je pobjegla. 

Nije neobično da crni medvjedi lutaju tim područjem i kopaju po smeću, ali Haley nikada nije očekivala da će se morati boriti s medvjedom da spasi svoje ljubimce. No, ipak je brzo djelovala. 

Njezina spontana reakcija možda nije bila mudra, ali je motivacija zasigurno došla iz dubine srca. Tinejdžeri često znaju donositi opasne odluke i to ne zbog ovako nesebičnih razloga. 

Hailey je zadobila manju ozljedu prsta te je zaderala koljeno, ali je inače sasvim dobro. Valentina je također na sigurnom. Bogu hvala što u svijetu postoje ovako hrabri, mladi ljudi koji znaju kako donijeti hrabar izbor za dobro drugih. 

„Opaki bježe i kad ih nitko ne progoni, a pravednici su neustrašivi kao mladi lav“ (Izreke 28,1).