Stresne situacije dolaze u raznim oblicama i raznim intenzitetom, a naše ovozemaljsko postojanje nikada neće biti oslobođeno takvih situacija. No, važno je pitanje: Što ćemo mi učiniti s našom tjeskobom?

Ako dopustimo da dominira našim razmišljanjem, briga može postati naš način života. No ako vjerujemo što Biblija govori o Gospodinu i Njegovoj brizi za nas, tada ćemo iskusiti oslobođenje od brige.

Pitate li se ponekad brine li se naš Nebeski Otac za obične stvari koje nam uzrokuju tjeskobu? On ipak ima cijeli svemir za koji se brine, a vaši se problemi čine jako maleni u usporedbi s tim. Razmislite kako su maleni i nevažni cvjetići i ptice, no Isus jasno govori da Otac i za njih brine (Matej 6,26). Ne mislite li da ste Njemu vrjedniji od njih?

Graehawk / Pixabay

Ponekad se previše zabrinemo i budemo pod stresom jer pokušavamo promijeniti nešto što je izvan naše kontrole. Kao što nitko ne može dodati niti jedan dan duljini svog života, tako postoje mnoge situacije koje mi ne možemo promijeniti. No Vladar svemira nas voli i sve drži u Svojim rukama – uključujući stresne i naočigled nerješive situacije. Zbog toga nemamo razloga bojati se ili se brinuti.

Možda je najveći razlog zbog kojeg se brinemo naše nepovjerenje u Gospodina. Tjeskoba je često simptom tog nepovjerenja. Biblija je puna Božjih obećanja o tome da će se brinuti za nas, ali mi vrlo često sumnjamo da će to tako i biti. Ako Mu možete vjerovati da će vam osigurati vječnost, ne možete li Mu povjeriti i svoje zemaljske potrebe?

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Ida U.; Izvor: Intouch.org