Dva bivša transseksualca objašnjavaju zašto žale zbog promjene spola

Društvo možda tvrdi da je potpuno normalno biti homoseksualan ili transseksualan, ali dva bivša transseksualca ne misle tako.

Paul i Taylor mislili su da će promjenom svoga spola iz muškarca u ženu riješiti sve svoje probleme, no bili su gorko razočarani nakon promjene.

Paul ima 38 godina, računalni je programer i nezaposlen je. Za The Federalist je podijelio kako prolazi kroz „poništavanje“ promjene spola koju je započeo prije 10 godina.

Sjetio se kako se smario svojih „ženskastih“ sklonosti. Kada je čuo za transseksualnost, pomislio je kako je konačno našao rješenje za svoje probleme. „Nisam bio nastran ili samo gej, nego sam imao krivu sliku o tome što znači biti ‘ženom’, da je pojam potpuno društven i da sam zapravo žena a ne muškarac“, rekao je.

Propisali su mu hormone za promjenu na ženski spol u klinici u San Franciscu i tvrdi kako mu nisu objasnili rizike i nuspojave. Kada je počeo imati sumnje oko promjene spola, bilo je prekasno. „Nakon operacije ponovno sam prošao kroz šok koliko sam se promijenio u izgledu i funkcioniranju“, rekao je Paul. „Bio sam ovisnik o seksu, a seks mi je postao otežan. Bio sam i u stalnoj, blagoj boli. Godinu dana kasnije počela su krvarenja. Rekli su mi da sačekam, da vidim specijalista, i da ne idem odvjetniku.“

Počeo je s poništavanjem prijelaza i prestao je uzimati hormone koji su ga činili ženskastijim. No počeo je imati suicidalne misli nakon operacije, a bol se pogoršala. Paul smatra za sebe kako je postao „monstruozan“, ali terapeuti inzistiraju kako prolazi kroz rodnu depresiju.

Taylor je svoj prijelaz započeo s 23 godine. Rekao je kako tada nije bio duševno zdrav i da je samo htio postati ženom, ili počiniti samoubojstvo.

Sa svojim novim identitetom nije bio sretan, pa je počeo s poništavanjem prijelaza godinu dana kasnije.

Sada kaže kako su liječnici trebali drukčije postupiti s ljudima poput njega.

„Volio bih da me liječnici upozorili. Posjetio sam endokrinologa koji mi je dao uputnicu za prvi posjet. Prije nego su došli nalazi krvi njegov je stav bio ‘Sve je u redu, čestitam!’ Liječnik me trebao bolje proučiti.“

Paul i Taylor ne preporučuju promjenu spola nikome tko o tome razmišlja. Umjesto toga, žele da ljudi vole tijelo koje imaju, prenosi Christian Today.

„Naša fizička tijela, genitalije i kromosomi, postoje u stvarnosti, i dio posjedovanja tijela je i mržnja prema tijelu. Uče vas da mrzite vaše tijelo bez obzira tko ste, muško ili žensko, a vi nasjedate na to“, upozorio je Taylor.