Trbušnjaci svaki dan: Evo što možete očekivati da će vam se dogoditi

Trbušnjaci su tjelovježba koje mnogi prakticiraju svaki dan. Jesu li zdravi i što možemo očekivati da će se dogoditi našem tijelu?

Trbušnjaci su idealna vježba ako vam se povećao opseg struka ili se želite riješiti viška sala na trbuhu.

Iako je kroz godine fitness napredovao, činjenica je da su i dalje najpopularnije osnovne vježbe koje ne zahtijevaju ništa osim vlastite tjelesne težine. Vježbe poput sklekova, planka, čučnjeva, zgibova, marinaca, trbušnjaka i dalje daju dobre rezultate.

Američko vijeće za tjelovježbu navodi da za gubitak masnog tkiva nije učinkovito raditi samo jednu vježbu. Drugim riječima, ako dosljedno vježbanjem ciljate samo jednu mišićnu skupinu, nećete uočiti da se to područje smanjuje.

Trebamo li raditi trbušnjake svaki dan?

Trbušnjaci su odlična dnevna tjelovježba. Međutim, ako želimo izgubiti kilograme i smanjiti opseg struga, trebamo ih kombinirati ih s drugim vježbama kako biste iskusili sve njihove dobrobiti.

Najveća prednost trbušnjaka je što jačaju core. Na drugom mjestu, popravljaju vam ravnotežu što znači da ćete lakše izvršavati svakodnevne zadatke kao što je primjerice vezanje cipela.

Mayo klinika objašnjava da slabi core može rezultirati “lošim držanjem, bolovima u donjem dijelu leđa i ozljedama mišića”, prenosi Index.

Ako redovito radite trbušnjake, zapravo trenirate i mišiće zdjelice, donjeg dijela leđa, bokova i trbuha.

Snažan core znači i veću izdržljivost, odnosno moći ćete vježbati više i duže, a manje ćete se umarati i imati energije i za druge zadatke u danu kao što je čišćenje kuće.

Trbušnjaci svaki dan
Foto: Pixabay

Trbušnjaci su vježba snage

Trbušnjaci se smatraju vježbom snage, ali ne zahtijevaju utege ili neke druge rekvizite. Možete ih prilagoditi svojoj kondiciji i izvoditi bilo kad i bilo gdje.

Ne može se poreći da su trbušnjaci izvrsna svakodnevna vježba, i dok god slušate svoje tijelo, odmarate kad je potrebno, slijedite odgovarajuću tehniku ​​i formu i imate realna očekivanja, bit ćete vrlo zadovoljni rezultatima.

Trbušnjaci svaki dan – negativne strane

Iako nije loše raditi trbušnjake svaki dan, važno je napomenuti da mogu dovesti do raznih ozljeda, osobito kod početnika ili onih koji imaju slabiji core, piše Builtlean.

Česti trbušnjaci mogu stvoriti probleme s držanjem, nije ih dovoljno raditi ako se želite riješiti trbuha, a može dovesti i do mišićne neravnoteže.