Treba li se vjernik vjenčati s nevjernikom?

Kada odabiru partnera za život, previše ih misli o svemu drugom osim o vjeri. Treba li se vjernik vjenčati s nevjernikom?

Kada kršćanin koji moli, čita Bibliju, boji se Boga, ljubi Krista, cijeni crkvu, sklopi brak osobom koju nimalo ne zanima kršćanstvo, što može biti rezultat ako ne bol kršćanina ili nesaglediva nesretnost?

Zdravlje nije zarazno, ali bolest jest! Kao općenito pravilo, u takvim slučajevima, dobro se spušta na razinu lošega, a loše se ne podiže na razinu dobroga. Ovaj predmet je osjetljiv i neću se dulje na njemu zadržavati.

PROČITAJTE: Brak između vjernika i nevjernika: Zašto to nije dobar izbor?

Ali ovo kažem pouzdano svakom neoženjenom kršćaninu ili neudanoj kršćanki: ako volite svoju dušu, ako ne želite otpasti, ako ne želite uništiti svoj mir i utjehu za život, donesite odluku da se nikada nećete oženiti ili udati za osobu koja nije pravi i odani kršćanin, što god vas ta odluka stajala.

Bolje bi vam bilo da umrete, nego da se udate ili oženite za nevjernika. Držite se te odluke i ne dopustite da vas itko ikada odgovori od te odluke. Napustite li tu odluku, otkrit ćete da ste u utrci prema nebu svezali mlinski kamen oko vrata te da će, ako i budete spašeni na kraju, to biti “kao kroz vatru” (1. Korinćanima 3, 15).

Autor: J. C. Ryle

NAJNOVIJE!