Trebate dobro razmisliti prije nego nešto učinite – čitajte pozorno

Trebate razmisliti prije nego nešto učinite jer možete izgubiti praktično sve u djeliću sekunde, a poslije žaliti zbog toga cijeli život. Čitajte pozorno!

Dok je otac prao svoj automobil da se ”cakli” njegov šestogodišnji sin je uzeo kamenčić i napravio na vozilu nekoliko šara. Muškarac je u bijesu zgrabio sina za ruku i počeo ga udarati mnogo puta ne uvidjevši da ga udara ključem za «gedoru».

U bolnici je dječak ostao bez prstiju što je bila posljedica mnogobrojnih trauma.

Kad je dječak vidio svog oca sa očima punim bola ga je pitao: ”Tata kada će moji prsti ponovo da porastu?”

Otac je nakon toga bio poražen i lišen sposobnosti govora. On se vratio do svoga auta i udarao ga vrlo dugo. Ošamućen od svojih djela, on je sjedeći pored svog auta pogledao na ogrebotine koje je napravio dječak. Sin je tamo napisao: ”Tata ja te volim!”

VIDI OVO: PRIČA ZA TATE (I PONEKU MAMU): Svi me vole, samo tata ne

Sljedećeg dana muškarac je, kaže priča, počinio suicid.

Mržnja i ljubav gotovo da nemaju granice. Birajte ono drugo da biste živjeli dug život pun ljubavi. Stvari su stvorene da se koriste, a ljudi da se vole. Ali problem modernog svijeta se sastoji u tome što se trudimo da ljude iskoristimo, a predmete smo počeli voljeti.

Pazite na svoje misli jer one postaju riječi. Pazite na svoje riječi, one postaju djela. Pazite na svoja djela ona postaju navike. Pazite na svoje navike one oblikuju karakter. Pazite na svoj karakter jer on određuje kako će vam biti u životu.

Zahvalan sam prijatelju koji mi je ovo poslao kao napomenu. Neka uz vas bude dragi Bog! Ako ovu priču podijelite možda promijenite nečiji život.

NAJNOVIJE!