NaslovnicaPopularnoTri Božja odgovora na naše molitve

Tri Božja odgovora na naše molitve

Bog odgovara na svaku našu molitvu, sve vrijeme, ali ne uvijek kako bismo mi htjeli da nam odgovori. Bog ima tri odgovora na naše molitve, kada od Njega tražimo određene stvari:

1) Da: Da, zato što ste tražili, Bog će vam dati po vašoj želji, radi vaš radosti i Njegove slave. “Ištite i dat će vam se …” (Mt 7,7)

2) Ne: Ako bi Bog odgovorio “da” na svaku molitvu, onda bi bio užasan Bog. Ali zato što je Bog sveznajući i svemudri, On govori “ne”.

Tako da kada Bog kaže “ne”, moramo vjerovati da On izvodi sve stvari za naše dobro i za svoju slavu. 1. Ivanova 5,14-15 kaže: “… ako što ištemo po volji njegovoj, znamo da već imamo što smo od njega iskali.”

Kada Bog kaže “ne” na nešto što tražimo od Njega, to je zato što je to izvan Njegove volje, i zato što On ima nešto bolje za nas.

Isus je molio: “Oče moj! Ako je moguće, neka me mimoiđe ova čaša. “(Božjeg gnjeva) (Mt 26,39). To se nije dogodilo. Apostol Pavao je tri puta preklinjao Boga da izvadi bolni trn iz njegovog tijela. Bog to nije učinio, već je rekao: “dosta ti je moja milost jer snaga se u slabosti usavršuje.” (2 Kor 12,9). Zato, ako vam Bog kaže “ne” u molitvi, vjerujte da je to ispravno i znajte da se pridružujete društvu Isusa i svetog Pavla.

3) Kasnije: Da, ono što ste tražili, dat će vam se … kasnije. Budite strpljivi. Vjerujte u Božje savršeno vrijeme i volju.

Bitno je napomenuti kako nigdje u Pismu Bog ne obećava da će odgovoriti na molitve nevjernika, ali povremeno On to čini kako bi pokazao svoje savršenstvo i milost. Molitva je divna privilegija odabranih, Božje djece, koje je u vječnosti izabrao i On želi da se Njemu molimo.

Autor: David Qaoud; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Gospelrelevance.com