NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeTužni jarac je odbijao hranu punih šest dana, a onda su otkrili...

Tužni jarac je odbijao hranu punih šest dana, a onda su otkrili zašto je toliko depresivan

Tužni jarac je danima odbijao hranu. Nisu ga zanimale čak ni posebne slastice. Tim s farme je bio zabrinut. Znali su da trebaju nešto poduzeti.

Kada je gospodin J stigao na farmu koja se bavi spašavanjem životinja u Grass Valley-u, Kalifornija, bio je u vrlo lošem stanju. Jarac je obijao hranu, nitko ga nije mogao razveseliti te je neprestano ležao u kutu štale s pognutom glavom.

Nisu ga zanimale čak ni posebne slastice. Nije se htio pomaknuti niti jesti. Izgubio je apetit i nije jeo čak 6 dana.

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

Činilo se da je jarac, gospodin J, potpuno izgubio volju za životom. Tim s farme je bio iznimno zabrinut. Znali su da trebaju nešto uskoro poduzeti.

Jarac je danima tugovao zbog gubitka prijatelja

Isključili su probleme sa zdravljem tako da su malo istražili i otkrili da je gospodin J odvojen od svog najboljeg prijatelja s kojim je proveo čak 10 godina. Navodno je tugovao zbog gubitka svog najboljeg prijatelja, mule Jellybeana.

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

Oboje su spašeni od zlostavljanja te su imali samo jedno drugo. Proveli su 10 godina zajedno u malenom prljavom kućerku bez ikakve zaštite od sunca i prirodnih elemenata te su većinom gladovali. No sada su bili kilometrima daleko.

Volonteri su odlučili pronaći Jellybeana. Volonter Jeff McCracken pronašao ga je nakon puta koji je trajao 14 sati – dvojac se ujedinio te je bilo jasno da su jako nedostajali jedan drugome.

VIDI OVO: Zašto je u Bibliji Sotona opisan kao jarac?

Kada je Jellybean ušao u štalu gospodina J, maleni jarac nije mogao vjerovati što se događa. No bilo je potrebno samo kratko njuškanje kako bi J shvatio da se pred njim nalazi njegov najbolji prijatelj.

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

Gospodin J je poskočio, počeo se glasati i njuškati. Zajedno su otišli na livadu i počeli se družiti.

Gospodin J je napokon počeo ponovno jesti. Ne samo da je jeo, nego je to činio iz zdjele svog prijatelja Jellybeana.

Na svu sreću, par će ostati na toj farmi te će biti zajedno do kraja svojih života. Ljudi su iznenađeni kada čuju da dvije tako različite životinje mogu biti tako povezane.

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

Ujedno su i iznenađeni vezom između te dvije životinje i činjenicom da je ponovno obnavljanje te veze spasilo život gospodina J.

Predivne li priče. Pogledajte par u akciji nakon ponovnog susreta.