Tvoj križ je pripravila i odredila Božja ljubav

Ti si sam ne praviš križ, iako je nevjera majstor za pravljenje križeva. Nije ti dano birati križ iako samovolja voli vladati i odlučivati. Tvoj križ je pripravila i odredila Božja ljubav, treba ga radosno primiti, uzeti svoj križ kao izabrani teret i breme bez da ga se prvo procjenjuje.

Danas ti Isus nudi Njegovo lako breme. Nemoj mu se zlovoljno suprostavljati, ne koračaj s bremenom u oholoj slavi, ne padaj pod njim u očajanje, ne bježi od njega u strahu. Primi ga kao vjerni Kristov sljedbenik.

Isus je nosio križ, On vodi naš put stazom bola. Zaista ne možeš poželjeti boljeg Vođu! Ako je On nosio križ, kakvo uzvišenije breme želiš ti nositi? VIA CRUCIS je put spasenja, ne boj se stupiti na trnoviti put.

VIDI OVO: Bog svakome daje točno onakav križ kakav može nositi

Ljubljeni, križ nije od perja, niti je obrubljen baršunom, on je težak za nepokorna ramena. Ali nije to gvozdeni križ kakvim ga vidi tvoj strah. To je drveni križ i čovjek ga može nositi, jer je Čovjek bola kušao njegovu težinu.

Primi svoj križ koji ćeš uz pomoć Svetog Duha brzo zavoljeti poput Mojsija, te nećeš mijenjati poniženje Kristovo za sve bogatstvo egipatsko. Sjeti se kako nakon borbe slijedi kruna, a misao na slavu koja te čeka olakšat će ti sadašnje teškoće i muke.

Gospodin neka ti pomogne usuglasiti svoj duh s voljom Božjom prije nego pođeš ove noći na počinak. Kad se s jutarnjim suncem probudiš ponijet ćeš svoj svakodnevni križ kao oni koji slijede Raspetoga.

Autor: Charles Spurgeon

NAJNOVIJE!