”Tvoji grijesi, kojih je mnogo, su oprošteni!”

Poznavao sam čovjeka koji je bio ovisnik o alkoholu. Mnogo je puta došao kući pijan, izvalivši se na verandi poput vreće. Njegova žena Jessie morala ga je vući u kuću.

Ponekad kad je bio u tom pijanom stanju, ružno joj je govorio i bila je prisiljena odvesti djecu k svome ocu. Inače su bili u sasvim dobrom odnosu, ali su radi njegove navike neprestano prolazili kroz takva nesretna razdoblja. Kad se otrijeznio, bio je sjajan čovjek. Tad bi pogledao ženu i rekao: “Jessie, jesam li stvarno to učinio? Žao mi je. Znaš da te volim i da to ne bih učinio da sam bio pri zdravoj pameti.” Ali te iste večeri ponovno bi izašao i vratio se kući pijan. Nije se mogao oduprijeti iskušenju u koje su ga uvlačili prijatelji.

Jedne noći došao je kući ranije nego obično. Žena je već odvela njihove dvoje male djece u krevet. Imali su običaj svake večeri prije odlaska u krevet tražiti Gospodina u molitvi. Te je večeri mala Dorothy iskočila iz kreveta i rekla: “Moram izmoliti još jednu molitvu za tatu i tražiti Boga da ga spasi.” Počela je glasno moliti. U tom trenutku njezin je pijan otac ušao i zastao pred vratima, prisluškujući dok je mala Dorothy molila: “Gospodine, učini da moj tata bude sličan drugim tatama. Gospodine, spasi mog tatu i oduzmi mu piće.”

Dok je slušao, njegovo se srce slomilo i pao je na koljena. Mala djevojčica stavila je ruke oko njegova vrata i ovaj jadnik joj je rekao: “Kćeri, nauči svog tatu moliti. Razgovaraj s Isusom o svom tati.” Zatim su molili. Otišao je u krevet i sljedećeg jutra je rekao: “Jessie, ¸jučer sam popio svoj posljednji gutljaj.” “Htjela bih to vjerovati. Gotovo sam već izgubila nadu, Harry.” Ali on je rekao: “Ovaj put je to istina.”

Zatim joj je ispričao kako je sam Isus Krist ušao u sobu dok je njegova mala djevojčica molila. Rekao je da je bio svjestan njegove nazočnosti, ali da ga nije mogao vidjeti. No čuo je glas kako mu govori: “Tvoji grijesi, kojih je mnogo, su oprošteni” i velik je mir ušao u njegovu dušu.

Danas taj čovjek svjedoči o Isusu i o njegovoj spasonosnoj sili, a svoje svjedočanstvo završava riječima: “Mene je Kristu dovelo moje dijete.” Sad je propovjednik evanđelja već deset ili dvanaest godina. Nije neki velik propovjednik doveo tog čovjeka Bogu; bilo je to svjedočanstvo male djevojčice.

Autor: Charles S. Price

NAJNOVIJE!