Ovakvo srce Bog ne voli

Tvrdo srce Bog ne voli! Dragovoljno odbijanje poslušnosti Njegovoj Riječi čini to da naše srce postane tvrdo.

Kada odemo u crkvu i kada čujemo Božju istinu, odgovorni smo u vezi toga kako ćemo reagirati na Božje upute i osvjedočenja.

Lako je prihvatiti i prakticirati stvari za koje smatramo da su lake i da se u njima može uživati, no ako nas Gospodin osvjedočuje o istinama koje nam se ne sviđaju, mogli bismo biti u iskušenju da racionaliziramo naš neposluh.

Možda smo odlučili da se pojedina zapovijed zapravo ne primjenjuje na nas ili da Bog razumije kako postoje dobri razlozi zbog kojih se ne možemo pokoriti.

Imate li tvrdo srce? 

Bog ne voli niti jedno opravdanje. Dragovoljno odbijanje poslušnosti Njegovoj Riječi čini to da srce postane tvrdo, a s vremenom možemo sve manje i manje reagirati na ubadajuće osude Duha Svetoga. Ovo izgleda ugodnije kratkoročno, jer se ne osjećamo toliko krivima. No krajnji rezultati su bolni. 

VIDI OVO: Kažnjava li Bog one koji su Mu neposlušni?

Idući puta kada ste u iskušenju ignorirati božansku zapovijed, sjetite se visoke cijene koju je Izrael morao platiti zbog svoje tvrdokorne neposlušnosti. Umjesto da su vjerovali Bogu, odbili su ući u Obećanu zemlju. Kao rezultat toga, nisu se smjestili u svojoj domovini i umjesto toga lutali su pustinjom 40 godina, sve dok taj naraštaj nije umro.

Učimo od pogrešaka Izraelaca i molimo za omekšana srca, koja će biti otvorena za glas Gospodina. 

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Intouch.org

NAJNOVIJE!