U nesreći je ostao bez ruku, no njegov život je tek tada počeo dobivati smisao

Przemek Wieczorek ne sjeća se nesreće iz 2005. godine u kojoj je pod vlakom ostao bez obje ruke. Bio je pijan i napušen.

“Vjerojatno sam htio počiniti samoubojstvo, ali samog događaja toga dana se ne sjećam”, kaže. Probudio se u bolnici, a od susjeda u sobi saznao je da nema ruke.

Bolna spoznaja

“Užasno sam se slomio. Znao sam da je to posljedica mojih izbora. Osjećao sam se kao da sam u paklu. Prije nesreće, alkohol i droga su bili moja svakodnevica. Padao sam sve niže i niže. Nakon nesreće osjećao sam prazninu i činilo mi se da me Bog ne želi pogledati jer sam slomio svoj i život drugima”, priznaje Przemek.

Iako je uvijek osjećao da je Bog tu, nije imao nikakav odnos s njim. Iz razorene je obitelji, odgojila ga je baka, koja ga je vodila u crkvu. Kada se nakon nesreće iz goleme praznine koju je osjećao okrenuo Bogu, nije se sve promijenilo u trenu.

VIDI OVO: Muškarac rođen bez ruku i nogu je dokaz da ništa nije nemoguće

“Osjetio sam da se nešto polako mijenja. Baš kao što je zapisano u Svetom pismu da je Bog blizu onima koji su slomljena srca. Samo sam osjetio kajanje. Osjećao sam da je Bog blizu, da želi dobar život za mene – to me motiviralo da živim. Bog me uzeo u svoju ruku.”

Bolna spoznaja
Foto: Facebook/Przemek Wieczorek

Život mu se počeo mijenjati nabolje

Nakon nesreće diplomirao je rehabilitaciju i socijalnu prevenciju. Danas radi kao odgojitelj u socioterapijskom centru u Łódźu. Počeo se baviti i sportom. Pet godina je bio u poljskoj reprezentaciji u para taekwondou, nizao uspjehe i osvajao medalje. Sport je za njega imao i rehabilitacijsku ulogu: potaknuo ga je na trud, borbu i dobar život.

Jednom je slučajno susreo jednu djevojku u tramvaju. Bila je to Monika s kojom je uspostavio odnos i koja ga je približila Bogu.

VIDI OVO: Žena je zbog bolesti ostala bez ruku i nogu, a njezina vjera u Boga nas može posramiti

“Monika je rekla da moram slijediti Isusa. U to vrijeme, otkako sam se obratio Bogu, htio sam živjeti s Njim, ali nije bilo tako lako. Ponekad sam se osjećao kao licemjer. Još uvijek sam se borio s problemima, s privlačnošću prema grijehu. Imao sam problema s pornografijom. Nisam se mogao osloboditi – sve dok nisam iskreno odlučio da želim slijediti Isusa. Shvatio sam da je umro za moje grijehe i polako krenuo Njegovim putem. Osjećam kako Bog djeluje u mom životu”, rekao je Przemek za portal Aleteia.

Život mu se počeo mijenjati nabolje
Foto: Facebook/Przemek Wieczorek

Danas je u braku s Monikom. Dobiva pozive u škole, župe i druga mjesta gdje govori o tome kako Bog djeluje u njegovom životu.

NAJNOVIJE!