NaslovnicaDuhovnostKada ste u nevolji, nikada ne zaboravite na OVU istinu od Boga

Kada ste u nevolji, nikada ne zaboravite na OVU istinu od Boga

Bog nije učinio svoju djecu imunima na nevolje. Obećao je: ”S njim ću biti u nevolji…” (Psalam 91,15)

Nije bitno kako su stvarne i žestoke nevolje; ništa nas ne može rastaviti od našeg odnosa s Bogom.

”Ali u svemu ovom sjajno pobjeđujemo po Onome koji nas je ljubio” (Rimljanima 8,37).

Pavao ovdje ne govori o nečem izmišljenom, već o stvarnim opasnostima. I kaže nam da smo sjajni pobjednici usred tih nevolja, ne zbog naše genijalnosti niti hrabrosti, već zbog toga što ništa ne može ugroziti naš čvrsti odnos s Bogom po Isusu Kristu. Žalim kršćane koji ne proživljavaju neke okolnosti u svojem životu koje radije ne bi željeli da postoje.

PROČITAJTE: 5 Božjih obećanja koja će vam pomoći u nevolji

”Hoće li nevolje…?” Nevolje nikad nisu dobrodošle; ali bez obzira na to kakve su – bilo iscrpljujuće, razdražujuće ili nas oslabljuju – nisu kadre ”rastaviti nas od ljubavi Kristove”. Nikad nemoj dopustiti da te nevolje ili ”brige ovoga svijeta” rastave od činjenice da te Bog ljubi (Matej 13,22).

”Hoće li tjeskobe…?” Može li Božja ljubav čvrsto opstati, čak i kada sve oko nas izgleda kao da je Njegova ljubav lažna i da ne postoji pravda?

”Hoće li glad…?” Zar ne možemo samo vjerovati u Božju ljubav i biti ”sjajni pobjednici” čak i kad gladujemo?

Isus Krist je ili prevarant, koji je prevario čak i apostola Pavla, ili se nešto neobično događa onome koji se drži Božje ljubavi kad je sve ostalo protiv njega.

Logike nestaju kad se suočimo s takvim događajem koji je protiv nas. Možemo računati samo na jedno – na Božju ljubav koja je u Kristu Isusu. ”Iz krša se svaki put podižem.”

Autor: Oswald Chambers