Bethany Benson bila je 22-godišnja studentica, pripremajući se da postane učiteljica. Jedne večeri, dok ju je njezin dečko vozio doma, Bethany je učinila nešto što mnogi suvozači rade tijekom duge vožnje. Njezin se život zbog te jednostavne radnje zauvijek promijenio.

Par je bio u posjeti Bethanynoj majci, koja je bila udaljena nekoliko sati od njih. Na putu prema kući, Bethany je odlučila odspavati budući da njezin dečko vozi. Stoga je malo spustila suvozačevo sjedalo, digla noge na kontrolnu tablu auta i zadrijemala.

Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube

Dok je Bethany spavala, drugo se vozilo podalje ispred njih na autocesti sudarilo s motorom, tako započevši lančanu reakciju. Bethanyin auto nalazio se iza kamiona čiji je vozač naglo zakočio  kako bi izbjegao sudar ispred sebe. Iznenadna i drastična deakcelaracija kamiona prisilila je i Bethanynog dečka da naglo stisne kočnicu s ciljem da izbjegne udar u kamion. Ali na žalost, to nije uspio.

Bog je toga dana blagoslovio i Bethany i njezinog dečka. Pravo je čudo što su uopće preživjeli taj strašan sudar. Njezin je dečko morao primiti 100 šavova, a budući da se Bethanyno tijelo nalazilo u već spomenutom položaju dok je spavala, njezine ozljede bile su puno gore.

Tijekom sudara, aktivirali su se zračni jastuci, što je i očekivano za dogoditi se tijekom ovakve kolizije. Ali zato što su Bethanyne noge bile podignute na kontrolnu tablu, utjecaj pri nesreći je bio puno štetniji nego korisniji.

Zračni se jastuci otvaraju pri otprilike 200 km/h, što je približno brzina utrka Formule 1. Jastuk je Bethany udario u stražnju ložu natkoljenice, gurajući joj tako koljena u lice. Snažan udar slomio joj je nos, lijevu očnu šupljinu i jagodicu te dislocirao čeljust. I to je tek šteta načinjena samo njezinom licu.

Bethany je završila bez slezene, a njezina su stopala bila slomljena i toliko pritisnuta da su oba sada za dva broja manja nego što su bila prije nesreće. Ona više ne može nositi obične cipele, nego mora kupovati skupe, izrađene po mjeri, ortopedske cipele i uloške.

u vožnji
Foto: Driving.ca

Njezin je vid zauvijek oštećen budući da joj je lijeva zjenica trajno ostala proširena, a isto tako, posljedice se osjete i na sluhu. Bethany je zadobila i krvarenje u mozgu, te se zbog toga ne sjeća nesreće koja joj je zauvijek promijenila život. Ozljeda je, u principu, „restartala“ njezin mozak, te kako njezina mama kaže – sada 26-godišnja Bethany mentalno ima 13 godina. Iz toga razloga, Bethany živi s majkom.

Iako su prošle 4 godine od te nesreće, mnogi post-efekti postoje i danas. Zbog toga, Bethany je postala veliki zagovarač vezanja pojasa i sigurnosti zračnog jastuka. Ona je nepopustljiva u odluci da svi shvate njezinu poruku koliko je opasno dizati noge na kontrolnu tablu auta. Nada se da će njezina priča pomoći u sprečavanju drugih da naprave ovu jednostavnu pogrešku.

Mi pozdravljamo Bethanynu predanost u upozoravanju drugih te molimo za nju i njezinu obitelj. Bog je očito njezinom životu dao posebnu svrhu!