Učiteljica donirala bubreg dječaku (11) koji se borio protiv raka

Učiteljica donirala bubreg dječaku koji se borio protiv raka. Za dječakovu bolest saznala je preko e-maila.

Gavin Sexton imao je samo 3 godine kada mu je dijagnosticiran rak bubrega. Izvađen mu je jedan bubreg, ali tumor se stalno vraćao.

Liječenje zračenjem oštetilo mu je drugi bubreg, a zatim je obitelj Sexton poslala e-mail moleći bilo koga da pomogne donirati bubreg Gavinu i spasiti mu život.

Učiteljica donirala bubreg dječaku

Ubrzo se oglasila Anne Camino iz Gavinove škole, koja mu je donirala bubreg, a datum presađivanja bio je određen za 22. veljače 2021. godine.

Gavin je u intervjuu nakon operacije rekao da je uzbuđen što mu je netko iz njegove škole donirao bubreg, a ne osoba iz druge države.

Anne je rekla da je bila dirnuta nakon što je vidjela e-mail obitelji Sexton: “Da su to moja djeca, voljela bih da se netko javi”, rekla je ova donatorica.

Učiteljica donirala bubreg dječaku

Dječak se vratio normalnom životu

Nakon transplantacije, Gavin je rekao da se sada osjeća puno bolje i može se baviti drugim aktivnostima kada se vrati iz škole, za razliku od prije kada bi se osjećao loše nakon što se vrati kući.

Anne je rekla da je vrlo sretna kada je od Gavinove mame čula da mu sada više nije potrebna dijaliza. A Gavin je imao važnu poruku za svu djecu koja se suočavaju s istom situacijom kao i on: “Držite glavu gore.”

Kakav divan primjer nesebične ljubavi. Darivanje organa toliko je važno za naše društvo. Bogu hvala za sve donatore.

NAJNOVIJE!