Učiteljica je htjela dati otkaz zbog problematičnog učenika

Učiteljica je htjela dati otkaz jer se više nije mogla nositi s 12-godišnjim problematičnim učenikom, no Bog je počeo raditi na njenom srcu. 

Posvajanje nije za one slabog srca, pogotovo kada je dijete koje posvajate ujedno i razlog zbog kojeg želite dati otkaz na poslu. No točno to je priča 24-godišnje Chelsea Haley i 12-godišnjeg „problematičnog učenika“ Jeromea Robinsona.

„U nekim trenutcima je njegovo ponašanje postajalo tako loše da sam mislila da je to to, više ne mogu biti učiteljica“, priznala je Haley, piše Faithit.

Ova je učiteljica bila član udruge „Teach for America“ preko koje je došla na poziciju učiteljice u osnovnoj školi u Louisiani.

Tamo je upoznala tog „problematičnog učenika“ koji joj je kasnije postao sin.

Foto: Facebook

Svi su se učitelji borili sa Jeromeom zbog njegovog ponašanja, no Haley je nekako uspjela probiti taj zid koji je imao oko sebe i zadobiti njegovo povjerenje. Iako je tako dobila poštovanje svojih kolega, njezin posao nije postao lakši.

„Dobila sam mnoštvo mailova zahvale i posjetitelja“, rekla je Haley.

12-godišnji Jerome i njegov maleni brat Jace su živjeli sa svojom biološkom mamom u to vrijeme, ali je siromašna obitelj jako teško preživljavala.

„Sve je bilo jako teško za njegovu majku nakon što je izgubila supruga“, rekla je Haley dodajući da je Jerome ujedno izgubio i sestru, „Bila je to kombinacija tragedije i situacija s kojima je osoba suočena u siromaštvu.“

Dečki su proveli mnogo vremena seleći se iz kuće u kuću, uključujući dom bake i djeda, ali nisu mogli pronaći stabilno mjesto koje bi nazivali svojim domom.

Otprilike je u to vrijeme Bog počeo djelovati u Haleyinom srcu pripremajući ju za ulogu majke.

2015. godine završavala je s dvogodišnjim ugovorom za „Teach for America“, ali je duboko u sebi imala osjećaj da njezino vrijeme u toj školi nije još isteklo.

Tada ju je ravnatelj zamolio da ostane u školi „za Jeromea“ te je ona pristala ostati još jednu godinu kao učiteljica za posebne potrebe.

Tada je, jedne večeri u listopadu dobila otkriće od Gospodina u snu. Kaže da joj je On došao u snu i rekao da je njezina sudbina postati Jeromeova majka.

Na početku se Haley nasmijala zbog te ideje. No slijedeći dan u školi nije mogla odbaciti misli na taj san.

Kada je Jerome sjeo pokraj nje kako bi napisao test osjetila je kako ju je preplavio mir.

„Samo me je pitao može li živjeti sa mnom“, rekla je Haley, „Rekla sam mu da sam i ja isto to razmišljala“.

No potvrda njezinog sna nije tu završila. Kada je otišla na večeru s Jeromeovom obitelji slijedeći dan, i dječakova je majka progovorila. Kada je učiteljica rekla da se namjerava vratiti u Georgiu, majka je odgovorila: „Možeš se vratiti, ali želim da povedeš Jeromea i Jacea sa sobom“.

U tom trenutku je Haley točno znala što treba učiniti. Bog je posložio sve te događaje te je Njegova volja bila potpuno jasna.

U prosincu 2015. godine, Haley je zatražila trajno skrbništvo nad 12-godišnjim Jeromeom i 18-mjesečnim Jaceom.

Foto: Facebook

„Trebate biti 12 godina stariji od nekoga da dobijete skrbništvo, a ja sam od njega starija 12 godina i tri mjeseca“, rekla je Haley svjedočeći za još jedno maleno čudo.

Sada radi u Georgiji, a Jeromeovo se ponašanje jako popravilo od dana kada je smatran problematičnim učenikom.

„Prije je padao sve predmete i nije ga bila briga“, rekla je Haley, „Sada ima odlične ocjene iz svih predmeta na polugodištu.“

Haley sada ima 26 godina te je podigla novac iz svog fonda za mirovinu kako bi kupila dom za svoju novu obitelj te ne može biti sretnija što se brine za dva dečka koje sada naziva svojim sinovima:

„Uvijek sam znala da želim biti majka te ne bih ništa promijenila“.

Foto: Facebook