Ugradnja ovog čipa bi vas mogla zaštititi od virusa, tvrde stručnjaci

Čip ispod kože bi u budućnosti mogao navodno spriječiti epidemije i pandemije virusa i drugih oboljenja.

Jedna od glavnih briga oko koronavirusa jeste njegov period inkubacije – osoba se može kretati slobodno, šireći virus oko sebe čak do dva tjedna i ne znajući da je njegov organizam “rasadnik“ virusa.

Ali, što ako bi osoba mogla da zna da je bolesna prije prvih simptoma bolesti?

Kompanija, koja se bavi razvojem bioloških rješenja u podučju tehnologije – biotek – Profusa, objavila je da DARPA financira njihovu studiju u kojoj će biti ispitano koliko uspješno novi bio-senzor tj. čip ugrađen pod kožu može detektirati virus i prije nego što se on pojavi. Trenutno, ovaj sustav bi mogao biti testiran i prilikom praćenja i prevencije tj. ranog određivanja koronavirusa.

Ugrađeni čip bi mogao spriječiti epidemije i pandemije virusa i drugih bolesti?

U budućnosti čip ugrađen pod kožu mogao bi navodno spriječiti epidemije i pandemije virusa i drugih oboljenja, koja su poput gripe i koronavirusa.

Navodno, čip, osim mjerenja parametara zdravlja ne šalje i ne prima nikakve druge informacije i komunicira isključivo s telefonom sa kojim je povezan.

Biočip je zasnovan na mjerenju razine kisika u različitim tkivima pod kožom. Promjene količine kisika u tkivima mogle bi biti indikator bolesti prije, nego što osoba i sama zna da je bolesna, odnosno osjeća bilo kakve simptome.

Prema pisanju web stranice Mashable biosenzor nije toliko strašan, koliko to možda zvuči – ne odaje nikakve medicinske informacije o nositelju niti odašilje ili prima bilo kakve druge podatke.

Već sad postoje dobrovoljci, koji zbog istraživanja koronavirusa, žele da im čip bude ugrađen ispod kože.

Kako se vama sviđa ideja o čipiranju zbog zdravlja? 

NAJNOVIJE!