Umjesto da prigovaraš Bogu, moli

Umjesto da prigovaraš Bogu, moli. Sjeti se svih prijašnjih blagoslova i Božje vjernosti u svom životu. Odluči Mu zahvaliti na svemu.

Nema ništa loše moliti za ono što vam treba. Naprotiv, ako imate potrebu, donesite je Bogu. Biblija čak kaže: “I što god zamolite u moje ime, učinit ću, da se proslavi Otac u Sinu” (Ivan 14, 13).

Ali, ako Bog ne odgovori odmah onako kako vi želite, nemojte ga lažno optuživati.

Umjesto da prigovaraš Bogu, moli

Mislim da je odlična ideja zapisivati ​​stvari koje je Bog učinio za nas, jer ponekad možemo zaboraviti. To se dogodilo Izraelcima u pustinji. Počeli su se žaliti, jer nisu razmišljali o svemu što je Bog učinio za njih.

Podsjetite se nakratko što je sve učinio. Poštedio ih je u Egiptu i nije dopustio da ih pošasti zadese. Oslobodio ih je ropstva, razdvojio Crveno more i uništio egipatsku vojsku. Zatim ih je vodio korak po korak kroz pustinju s najboljim GPS-om ikad: vatrom noću, a oblakom danju. Hranio ih je manom. I oni su se nakon svega toga žalili.

Sad razmislite što je Bog učinio za vas kao sljedbenika Isusa Krista. Prvo, spasio te iz pakla. Izveo iz tame u svjetlost. Oprostio je sve tvoje grijehe i ispunio te Duhom Svetim. Također, On te svakodnevno blagoslivlja raznim milostima, vodi i štiti. Možda te je fizički izliječio. Možda je još učinio neko drugo čudo u tvom životu.

Bog ne diže ruke od vas

Bog možda neće odgovoriti na vaše molitve u trenutku kada očekujete odgovor. Možda će čak odgovoriti na drugačiji način, ali prihvatite da On zna što je najbolje za vaš život i da sve čini u skladu s Njegovom voljom.

Kada slijedeći put dođete u iskušenje da se žalite i prigovarate Bogu, sjetite se prijašnjih blagoslova i u molitvi Mu počnite zahvaljivati. Bog nikad ne diže ruke od vas. Nemojte ni vi od Njega!

Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu. I mir Božji koji je iznad svakog razuma čuvat će srca vaša i vaše misli u Kristu Isusu. (Filipljanima 4, 6-7)

PROČITAJTE JOŠ: