Umrla djevojka koja je nastupom u američkom Supertalentu oduševila svijet

Pjevačica Jane “Nightbirde” Marczewski nastupila je u lipnju 2021. u showu America’s Got Talent. Njezina životna priča dotaknula je mnoge živote.

Janein je nastup obišao je cijeli svijet. Ubrzo se pjevačica povukla iz showa zbog borbe s rakom, a svega šest mjeseci kasnije stigla je tužna vijest

Izgubila je bitku s bolešću

Kako pišu strani mediji, 31-godišnja Jane je preminula ovog vikenda, nakon što se rak proširio na pluća, kralježnicu i jetru. Iako je čitavo ovo vrijeme bila na liječenju, bolest je bila jača.

Nightbirde je zadivila i suce AGT-a i gledatelje kada je 9. lipnja 2021. izvela dirljivu autorsku pjesmu, “It’s Okay”, za svoju audiciju na showu, osvojivši Zlatni gumb od Simona Cowella, jednog od člana žirija.

Pjesma “It’s Okay” govori o zadnjim godinama njezina života u kojima se bori s rakom. Žiri i publiku osvojila je, osim svojim glasom, i prekrasnim osmijehom, sjajem u očima i pozitivnim stavom.

Bila je iskrena s Bogom

“Ne možeš čekati da život prestane biti težak prije nego što odlučiš biti sretan”, odgovorila je Jane nakon izvedbe pjesme. I ta je izjava mnoge inspirirala.

Počela se baviti glazbom kao studentica na Sveučilištu Liberty, privatnom evanđeoskom kršćanskom sveučilištu u Lynchburgu u Virginiji. Prije nego što je diplomirala 2013., vodila je slavljenje u svojoj crkvi. Evo jednog njezinog svjedočanstva:

“Nakon što mi je liječnik rekao kako umirem i nakon što je muškarac za kojeg sam se udala rekao da me više ne voli, tražila sam čudo na molitvenom susretu u Kaliforniji i šesnaest tjedana kasnije, dobila sam ga. Rak se povukao. Ali kad mi je mozak sve te šokove procesuirao, nešto se slomilo. Kasnije sam saznala da su sve te tragedije odjednom prouzročile fizičku traumu glave, pa mi je mozak počeo slati lažne signale nesnosne boli i panike.

Ja sam Božja susjeda s donjeg kata i udaram metlom o strop. Svakodnevno se pojavljujem na Njegovim vratima. Nekad s pjesmama, nekad s psovkama. Ponekad s isprikom, darovima, pitanjima, zahtjevima. Ponekad koristim svoj ključ ispod otirača kako bih ušla unutra k Njemu. Drugi put se durim vani sve dok mi sam ne otvori vrata.

Nazvala sam ga varalicom i lažovom, i to sam ozbiljno mislila. Rekla sam mu da želim umrijeti i to sam ozbiljno mislila. Suze su postale jedina molitva koju znam. Prevrću se po nosnicama i kapaju po podlakticama. One padaju na zemlju dok ja posežem za Njim. To su molitve koje ponavljam noću i danju; za izlaska i zalaska sunca.”, prenosi medjugorje-info.

Bila je iskrena s Bogom
Snimka zaslona: Instagram/Nightbirde

Nažalost, rak je uznapredovao i Jane je završila životnu trku.

“Tužni smo zbog odlaska naše Nightbirde. Naša sućut njenoj obitelji i prijateljima u ovom teškom trenutku. Volimo te”, poručio je voditelj showa Terry Crews.

NAJNOVIJE!