NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeUsamljeni čovjek je pokušao pronaći partnera za pecanje – dobio je mnogo...

Usamljeni čovjek je pokušao pronaći partnera za pecanje – dobio je mnogo više od toga

Usamljeni udovac Ray Johnstone je postao popularan na internetu jer je pokušao pronaći novog partnera za pecanje, nakon što je njegov dosadašnji preminuo.

Ray Johnstone nije planirao postati zvijezda na internetu. On je bio samo usamljeni udovac koji je tražio novog partnera za pecanje nakon što je njegov preminuo. No tada je njegova online reklama postala tako popularna da je dobio puno više nego je očekivao.

Ray je umirovljeni udovac koji živi u Australiji te je imao mnogo slobodnog vremena koje je ispunjavao pecanjem. No tada je njegov partner za pecanje preminuo, a Ray se našao s previše slobodnog vremena koje treba sam provesti.

Tako da se okrenuo internetu za pomoć.

Morate se diviti njegovoj domišljatosti. Iako nije baš stručan kada je riječ o internetu, Ray je uspio napraviti oglas u kojem traži novog partnera za pecanje.

„Moje ime je Ray Johnstone, iz Australije“, napisao je u oglasu, „Umirovljeni sam udovac koji traži partnera za pecanje. Moj prijašnji partner je preminuo… Želim osobu koja je u sličnoj poziciji kao ja i koja isto želi s nekim ići na pecanje. Spreman sam dijeliti sve troškove.“

Ray je podijelio oglas na jednoj od najpopularnijih stranica u Australiji.

Oglas je bio jednostavan. Naveo je tip pecanja u kojem uživa, slike mjesta na kojima peca i, naravno, svoje kontakt informacije. No srce najviše pogađa ta dobrota usamljenog muškarca koji samo traži prijatelja. Nitko nije mogao pogoditi što će se slijedeće dogoditi.

Stjecanje popularnosti

Simpatičan, ali ujedno i srceparajući oglas usamljenog udovca je mnoge dirnuo u srce. Vrlo brzo, njegov oglas stekao je mnogo popularnosti.

Svi su, činilo se, htjeli biti njegov partner za pecanje. Ponude su stizale kao lude. No pobijedio je jedan vrlo skroman i drag mladi muškarac.


22-godišnji Mati Batsinilar vidio je vijest o Rayu na Facebooku. Matijeva obitelj vodi lokalnu ribičku trgovinu te je on bio više nego sretan ići na pecanje s Rayem.

„Komentirao sam na Facebooku: ‘Hej, prijatelju. Sigurno si već pronašao partnera za pecanje pa mene ni ne trebaš. Ali ako budeš vidio ovu poruku jako bih te rado volio odvesti na put do Queenslanda’“, rekao je Mati.

I taj je komentar uskoro postao popularan.

„Tu sam večer otišao spavati ne misleći puno o tome“, prisjeća se Mati, „Tada sam se u jutro probudio i vidio preko 1000 lajkova i 200 poruka da ga odvedem na pecanje. To sam i učinio.“

Pecanje za pamćenje

Lokalne novine su spojile Raya i Matija. Mati, koji živi u Brisbaneu, gotovo 1500 kilometara od Raya, je platio da Ray i njegov unuk dođu do njega.

„Nisam ni gledao na cijenu, da budem iskren. Samo sam platio za sve. Nije me to uopće zanimalo“, rekao je Mati kada su ga pitali koliko je sve to koštalo.

Mati i njegov mlađi brat odveli su Raya i njegovog unuka na pecanje obiteljskim brodom gdje su se zadržali nekoliko sati.

Nakon toga su se našli s ostatkom Matijeve obitelji na kasnom doručku. Radost u Rayevim očima je sve usrećila.

„Ideja tog puta nije bila samo u vezi pecanja. Bila je u vezi stvaranja osmijeha na njegovom licu“, objasnio je Mati.

Mati zaista zna kako poštovati odrasle, a predivno je vijesti radost i sreću na Rayevom licu.

„Napravio sam to iz dobrote“, rekao je, „Iskreno, taknulo me je to. Dolazim iz obitelji od četvero muškaraca i volimo pecati. Stalno to radimo. Da se nešto dogodi nama, a naš otac ostane sam, to bi bilo užasno. Ne bih htio da se to dogodi mom ocu ili djedu.“

Divno je vidjeti kako Bog može pretvoriti jednostavan oglas u nešto što dodiruje mnoge živote na tako dubok način.

„Tako i vi, mladići, podložite se starješinama; svi se jedni prema drugima pripašite poniznošću jer Bog se oholima protivi, a poniznima daruje milost“ (1 Petrova 5,5).