Uskoro će se sve završiti!

Jesi li bio razočaran? Boli li te srce? Zar nema lijeka boli koja te muči? Postupa li ovaj svijet loše s tobom? Imaš li nekoga tko te voli i brine o tebi? Je li to uopće i važno?

Uskoro će se sve završiti i u vječnosti biti ispravljeno. Nikad više nećeš biti gladan ili žedan. Nikad više nećeš biti usamljen ili napušten. Tvoja posljednja suza će biti izbrisana. Tvoja bol će nestati i tvoja patnja će biti okončana. Nikakav teret te neće više pritiskati. Nećeš više osjećati nijednu bol srca. Nikad više nećeš biti umoran. Nebo će konačno biti tvoje.

Zar će onda biti važno što su te ljudi kritizirali i ogovarali? Zar ćeš se onda zabrinuti zbog toga što su te zaboravili? Kako je brzo Lazar zaboravio svoje dronjke, gladovanje, pse, hladne noći i dane bez prijatelja!

Da, on je što više zaboravio i bogataša koji ga je ostavio da onako jadno pati. No, konačno je bio utješen. Kako je razbojnik brzo zaboravio strašni križ, surove čavle kojima je bio prikovan i gomilu koja je urlala pogrde! Ali konačno se našao s Kristom u Raju. Kako su mučenici brzo zaboravili lavove i vrelo ulje! Oni su sada s Kristom, a tako će biti i sa tobom.

Nema takve tuge kao što je tuga zbog rastanka. Jedan za drugim naši prijatelji i naši voljeni odlaze od nas, a mi ostajemo sami sa bolom u srcu. Pogani nemaju nade. Oni jako i bolno zapomažu za svojim milim i dragim koji je zauvijek otišao. Oni se u očaju zbog gubitka bacaju na grob ili se sijeku i čupaju kosu dok krv ne poteče. Nemaju nade da će se ikada ponovo sresti. Isto je i sa svima onima koji nisu spašeni. Kada se poklopac kovčega zatvori i kada bace posljednji pogled na lice svoga voljenog bića, nada u njihovim srcima umire, te se pitaju hoće li moći nastaviti sami u životu.

Ali dolazi Isus. On govori o životu poslije smrti. On otvara vrata Neba. Zato možemo u trenutku da vidimo besmrtnost i da shvatimo da ćemo se moći ponovno sresti sa svojim dragim na drugom svijetu. Ta beba od koje ste rastavljeni ovdje, bit će s vama na Nebu. Tvoj ljubljeni muž od koga te je smrt rastavila i koji je otišao prije tebe, čekat će te tamo. Onaj mili i dragi koji je odavno otišao dočekat te s dobrodošlicom kada i ti konačno tamo odeš. Ono lice koje nikada ne možeš zaboraviti ponovo ćeš vidjeti. Kada je Isus došao, On je čovječanstvu donio sigurnost o ponovnom susretu sa svojim milima i dragima koji su ranije otišli. Uvjeti koje je On postavio su vrlo jednostavni i zato nitko ne bi trebalo da se plaši.

Kako bi itko mogao odbiti takvo blaženstvo? Tko bi mogao okrenuti leđa takvoj budućnosti? Nažalost, ipak ima nekih nerazumnika koji sve to odbijaju. Oni ne znaju Krista. Oni se ne obaziru na Njegovu ponudu. Ne žele ga prihvate za svog Spasitelja. Za takve nema nade. Oni moraju poginu. Vatreno jezero će biti njihova vječna sudbina, a kruna i vladarsko dostojanstvo koje su mogli nositi biće podareni drugima.

Jesi li ti prijatelju vjeran, i hoće li kruna biti tvoja? Hoćeš li zasijati zauvijek kao zvijezda? Je li Isusov dolazak promijenio tvoju budućnost te očekuješ li da ćeš živjeti s Gospodinom kroz cijelu vječnost? Ako si prihvatio Gospodina kao svog osobnog Spasitelja, onda će sve biti tvoje – sve ono što je obećao. No, ako Ga nisi primio onda nikada nećeš imati udjela u Njegovim obećanjima. Dakle prihvati Gospodina još danas, prihvati Ga upravo SADA!

Autor: Oswald J. Smith