Uskoro će koronavirus biti prošlost
Foto: Unsplash

Jednog dana će kriza oko koronavirusa biti prošlost. Uskoro ćemo se diviti svemu što je Bog učinio u ovoj nevolji dok sagledavamo situaciju s druge strane. 

Kada nas pogodi kriza, morate činiti pametne stvari kako biste ju prebrodili. Morate slušati što stručnjaci govore, trebate donositi dobre odluke i trebate nastavljati koračati dalje dok u mislima nosite saznanje da će i to proći. Neće trajati zauvijek

Biblija u 1. Petrovoj 4,12 kaže: „Ljubljeni! Ne čudite se požaru što bukti među vama da vas iskuša, kao da vam se događa štogod neobično“. 

U ovom svijetu biti će trenutaka iskušenja i kušnje – to je zagarantirano. Budući da je u ovaj svijet ušao grijeh, ništa nije savršeno. Sve na ovom planetu je slomljeno – vrijeme, ekonomija, vaše tijelo, čak i vaši najbolji planovi. Ništa ne radi savršeno u ovome životu jer je grijeh slomio sve na zemlji. 

Izaija 24 kaže: „Zemlja tuži, vene, svijet gine, gasne, nebo sa zemljom propada. Oskvrnjena je zemlja pod žiteljima svojim, jer prestupiše Zakon, pogaziše odredbu, Savez vječni razvrgoše“ (4-5). 

Sve je izgubljeno, napušteno i zbunjeno. Čak je i priroda u mukama. Možda se pitamo zašto je Bog dopustio da u svijet uđe grijeh i zlo, no On nam je dao izbor. 

VIDI OVO: 4 razloga za zahvaliti Bogu usred nevolje

Koronavirus će biti prošlost

Mi smo ti koji uzrokuju zlo. Mi smo oni koji su sebični i usmjereni samo na sebe te stvaramo probleme u društvu i našoj okolini. Zbog toga trebamo moliti Božju molitvu „Neka bude volja tvoja kako na nebu, tako i na zemlji“ – jer ovo nije Raj. Raj je savršeno mjesto u kojem ne postoji jad, bolest, tuga, stres, te na Zemlji ne trebamo očekivati Raj. Jednog ćemo dana tamo doći, no još nismo tamo. 

Proći ćemo i kroz ovu nevolju. Jednog dana će kriza oko koronavirusa biti prošlost. Uskoro ćemo se diviti svemu što je Bog učinio u ovoj nevolji dok sagledavamo situaciju s druge strane. 

I bit će još izazova s kojima ćemo se borati suočiti i nedaća koje ćemo trpjeti. To je dio naše realnosti na ovoj zemlji. No uvijek imamo nade, jer „ova malenkost naše časovite nevolje donosi nam obilato, sve obilatije, breme vječne slave jer nama nije do vidljivog nego do nevidljivog: ta vidljivo je privremeno, a nevidljivo – vječno“ (2. Korinćanima 4,17-18). 

Autor: Rick Warren; Izvor: Pastorrick.com