Uslikala sina shvatila da ima rak
Foto: Facebook

Svaka majka jako voli fotografirati svoju djecu, no jedna majka iz Georgije je na taj način spasila svom sinu život nakon što je shvatila da ima rak. 

Sve se dogodilo jednog jutra kada je majka Josie Rock mobitelom fotografirala svog 4-mjesečnog sina, Ashera. Dok je to činila slučajno je upalila bljeskalicu.

Asher je jako otvorio oči, a kada je kasnije Josie pregledavala fotografije shvatila je da mu jedno oko svijetli bijelo, a ne crveno. 

Njegovo oko je postalo bijelo

„Fotografirala sam ga te se u sobi promijenilo svijetlo tako da se upalila bljeskalica, a njegovo je oko postalo bijelo“, rekla je Josie. 

„Odmah sam znala da Asher ima rak. Bilo je to uznemiravajuće, blago rečeno. On je bio samo malena beba“, dodala je Josie koja je po zanimanju medicinska sestra te radi u rađaonici. Zbog toga je jako dobro znala za „sjaj“ kojeg uzrokuje retinoblastom te je počela koristiti profesionalnu kameru s bljeskalicom da napravi još fotografija. 

Uslikala sina shvatila da ima rak

Kada je odvela sina liječniku oni nisu bili zabrinuti, no prava je dijagnoza došla nakon posjeta jednoj pedijatrici „za svaki slučaj.“ 

Rock je rekla: „Sjećam se da joj je boja nestala iz lica nakon što ga je pravilno pregledala. Ugasila je svjetla, pogledala mu u oči i rekla da nešto nije u redu.“ 

Njezin je sin dijagnosticiran s retinoblastomom D stupnja te je morao ići na liječenje za tumore u oku. 

„Završio je kemoterapiju 2015. godine. Problem s retinoblastomom je što se može javiti i na drugim mjestima. S vremenom je imao još neke nove, ali su ih uklonili laserom“, rekla je Josie. 

Dječak je slijep na jedno oko

Asher sada ima 7 godina te je prošao 54 pregleda, a čeka ga još mnogo njih. Slijep je na jedno oko, no njegova mama je učinila sve što može da se rak ne proširi. Njegova je priča postala popularna nakon što ju je podijelila bolnica u Atlanti u kojoj se liječio 11.7. 

Obitelj se pojavila u mnogim intervjuima te se nada da će njihova priča osvijestiti javnost. 

Dječak rak
Foto: Faithpot.com

Rock je objavila: „Ja to vidim ovako: ako naša priča spasi makar jedno dijete od toga da prođe kroz ovo kroz što je moj sin prošao, onda sam učinila svoju dužnost kao roditelj. Nikada neću prestati biti glas za ovu djecu. 

Pričat ću njegovu priču dok se ne pronađe lijek. Pričat ću ju dok financije za istraživanje raka kod djece ne porastu sa jadnih 4%. Kada se nađete u situaciji u kakvoj sam ja, i milijuni roditelja diljem svijeta (od kojih mnogi gube svoje bitke), tek tada možete zaista razumjeti našu strast.“