usmjereni na boga
Foto: Unsplash

Danas odgovorite na pitanje: jeste li usmjereni na Boga ili više na svoj život?

Što je smisao vašeg života? Drugim riječima, za koga ili za što živite? Imate puno opcija. Svoj život možete usmjeriti oko karijere, sporta, hobija, zarađivanja novca ili zabave.

Nema ništa loše ni u jednoj od ovih stvari. Sve su one dobre, ali trebate nešto u središtu svog života što je apsolutno nepromjenjivo, što vam se nikada ne može oduzeti.

Jeste li usmjereni na Boga?

Bog želi biti u samom središtu vašeg života. On ne želi biti na rubu tvog života i ne želi biti samo segment tvog života. Bog svemira – Bog koji vas je stvorio i koji vas voli – želi biti središte vašeg srca i smisao vašeg postojanja. Bog želi imati odnos s vama!

Biblija kaže: “Ljubi Gospodina Boga svojega svim srcem svojim, svom dušom svojom i svim umom svojim. Ovo je prva i najveća zapovijed!” (Matej 22, 37-38)

Istina je da ćete svoj život usmjeriti oko nečega. Ali staviti bilo što ispred Boga u središte svog života je idol. Izlazak 20, 3-6 kaže: “Nemoj imati drugih bogova uz mene. Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca – onih koji me mrze – na djeci do trećeg i četvrtog koljena, a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovijedi.”

PROČITAJTE: Kako prepoznati idolopoklonstvo u vlastitom životu?

Kako možete znati da je vaš život usredotočen na Boga? U miru ste. Niste zabrinuti. Biblija kaže: “I mir Božji koji je iznad svakog razuma čuvat će srca vaša i vaše misli u Kristu Isusu.” (Filipljanima 4, 7)

Postoji samo jedna stvar koja se nikada neće promijeniti i koja je dovoljno jaka da vas održi kroz život: Bog. Kada Mu služite, brže se oporavljate od stresa. Brže se oporavljate od problema. Brže se oporavljate od tuge. Brže se oporavljate od krize. Imate nešto čvrsto u svom životu što se ne mijenja i podupire vas da idete dalje.

Izbor je na vama: hoćete li živjeti životom koji je usmjeren na vas ili na Boga? Danas donesite odluku!