Uspješni milijarder je shvatio da bogatstvo ne može usrećiti čovjeka. Sada sa svima dijeli svoju priču obraćenja kako je predao život Isusu.

Henry Sy Jr. drži vrlo važnu poziciju u konglomeratu na Filipinima koji je osnovao njegov pokojni otac. Svrstan je na ljestvicu najbogatijih osoba na svijetu.

On je ujedno bio vrlo otvoren o svom životu s Bogom i kršćanskoj vjeri. No, nije uvijek bilo tako. Godinama ranije, kada je počeo izgrađivati svoju karijeru i tvrtku, živio je grešnim životom daleko od Boga. 

Nedavno se otvorio i sa svijetom podijelio svoju priču obraćenja. Rekao je: 

„Od djetinjstva su nas učili kako zarađivati i biti najbolji u poslu. U konačnici je naš obiteljski posao počeo rasti do te mjere da je postao jedan od najvećih konglomerata na Filipinima. Uz te uspjehe su došli i poroci kao i grešni život za koji sam mislio da je norma za muškarce kao što sam ja“. 

Smatrao je da ako ne počini neki „veći grijeh“ će biti i dalje prihvaćen u Kraljevstvo Božje. 

„Koncept vječne osude i pakla mi nije ni bio na pameti jer sam si govorio da dok ne silujem, ne ubijam ili ne činim neke veće grijehe te dokle god mislim da sam dobra osoba, Bog će me razumjeti i pustiti me u Svoje Kraljevstvo. 

VIDI OVO: Obraćenje – najznačajniji početak kojeg ćete ikada imati

Tada je naišao na citat iz Biblije te je shvatio da ga samo Bog može spasiti. 

„Ta što koristi čovjeku steći sav svijet, a životu svojemu nauditi?“ (Marko 8,36). 

Henry je dodao: „Samo Isus može okrenuti moj život od grijeha kojim sam prije živio. Kroz tjedne proučavanja Biblije naučio sam da dušu može spasiti samo Božja milost. Ne može ju se zaraditi ili zaslužiti.“

66-godišnji milijarder je zamolio Boga za oprost te je predao svog život Bogu. Okrenuo se je od svog grešnog načina življenja Božjem življenju. Sada vodi svoju obitelj u dublju vezu s Bogom te ujedno ohrabruje svijet da prihvati milost Božju. 

„Shvatio sam da moj grešni životni stil može oprostiti i izliječiti samo Krist naš Spasitelj Svojom smrću i prolivenom krvlju. Bog mi je pomogao da se pokajem i prihvatim Njegov neprocjenjivi dar oprosta. Tako sam predao svoj život Isusu“.