Uvijek molite najprije – ne na kraju!

Isusov naglasak je jasan: Uvijek molite najprije – ne na kraju. “Najprije tražite kraljevstvo Božje i njegovu pravednost, a to će vam se nadodati” (Mt 6,33).

Pismo daje jasno na znanje da je odgovor za sve u našem životu molitva zajedno s vjerom. Apostol Pavao piše: “Ne brinite se tjeskobno ni za što, već u svemu iznesite svoje potrebe Bogu prošnjom i molitvom, sve u zahvalnosti” (Fil 4,6). On nam kaže: “Tražite Gospodina u vezi sa svakim područjem vašega života i unaprijed mu zahvalite što vas je uslišao.”

Njegov naglasak je jasan: Uvijek molite najprije – ne na kraju. Isus nam kaže: “Najprije tražite kraljevstvo Božje i njegovu pravednost, a to će vam se nadodati” (Mt 6,33).

Zašto je kršćanima tako teško tražiti Boga za njihove očajničke potrebe? Na kraju krajeva, Biblija stoji kao jedno dugačko svjedočanstvo da Bog čuje vapaje svoje djece i odgovara im s nježnom ljubavlju.

  • “Oči Jahvine gledajuo pravedne, uši mu slušaju vapaje njihove” (Ps 34,16).
  • “Pravednici zazivaju, i Jahve ih čuje, izbavlja ih iz svih tjeskoba” (Ps 34,18).
  • “Mila mu je molitva pravednika” (Izr 15,8).

VIDI OVO: Kako moliti Boga za pomoć?

Biblija nam daje mnoga obećanja kad je u pitanju molitva, ali nam daje i upozorenja o opasnosti zanemarivanja molitve: “… kako ćemo … izbjeći mi ako zanemarimo takvo i toliko spasenje” (Heb 2,3). Grčka riječ za “zanemariti” ovdje znači “od male brige; uzimati olako”.

Kako može Božji vlastiti narod tvrditi da ga ljubi i vjeruje u njegova obećanja, a nikada se ne primicati k njegovu srcu?

Pisac Hebrejima nas poziva da “pristupamo k njemu sa sigurnim uvjerenjem” (vidi Heb 10,22). Božja vrata uvijek su otvorena njegovoj djeci i, budite uvjereni, on je krajnje vjeran. Odlazite redovito u svoju tajnu klijet i tražite ga svim svojim srcem. Vaši odgovori možda neće doći preko noći, ali Bog će obaviti svoje djelo u svoje vrijeme i na svoj način – jer vi ste njegovo ljubljeno dijete.

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org

NAJNOVIJE!