Kad su ovi uvjeti ispunjeni, vjernici će iskusiti nebo na zemlji

Kad su ovi uvjeti ispunjeni, vjernici će iskusiti nebo na zemlji
Foto: Unsplash

“Stoga utisnite ove moje riječi u srce svoje i u dušu svoju, i privežite ih kao znak na ruku svoju i neka vam budu kao načeonik među očima vašim.” (Ponovljeni zakon 11,18)

Današnji redak nepotpun je bez tri retka koji slijede nakon njega i zato ih ovdje citiramo: “I poučite o njima svoje sinove: govori o njima kad sjediš u domu svojemu i kad ideš putem, i kad liježeš i kad ustaješ. I ispiši ih na dovratnicima doma svojega i na dverima svojim, da se umnože vaši dani i dani vaših sinova u zemlji za koju se Gospod zakleo ocima vašim da će im je dati, kao što je dana nebesa nad zemljom.”

OGLAS

Ovdje imamo praktičan prikaz važnosti koju Božja riječ treba imati u životu njegova naroda. Kad su ovi uvjeti ispunjeni, vjernici će iskusiti nebo na zemlji.

Prvo trebamo napamet učiti Riječ ili, kao što tekst kaže, utisnuti je u svoje srce i dušu. Čovjek koji uči velike dijelove Pisma napamet, obogaćuje svoj život i povećava svoj potencijal da blagoslovi druge.

Nadalje, riječ treba biti privezana za naše ruke i naša čela. To ne znači da treba nositi privezan zapis u kutijici, kao što neki misle, već da naše djelovanje (ruke) i želje (oči) moraju biti pod Kristovim Gospodstvom.

VIDI OVO: DUHOVNO ĆE VAS PODIĆI: 5 biblijskih stihova koje bi svaki kršćanin trebao naučiti napamet

Božja riječ neka bude središnja tema razgovora u domu. Uz ovo, svaki dom trebao bi imati obiteljski oltar gdje se svakodnevno čita Pismo i gdje ukućani zajedno mole. Nitko ne može izmjeriti posvećujući utjecaj Biblije na takav dom.

OGLAS

Ova ista riječ treba nas zaokupljati dok se krećemo danju, dok ležimo i kad se dižemo. Drugim riječima, Pismo treba toliko biti uključeno u naš život da oblikuje naš razgovor ma gdje bili i ma što činili. Moramo govoriti jezikom Biblije.

Trebamo li zapisati biblijske retke na dovratnike i vrata? Vrlo dobra zamisao! Mnogi kršćanski domovi imaju na ulaznim vratima tekst iz Jošue 24,15: “Ali ja i moj dom služit ćemo Gospodu.” A u još mnogo više domova biblijski tekstovi su obješeni na unutrašnjim zidovima.

Kad Sveto pismo zauzme pravo mjesto u našem životu, ne samo da prištedimo sate utrošene na čavrljanje, nego se bavimo stvarima koje su važne, koje imaju značenje za vječnost, a naši domovi počinju odisati kršćanskom atmosferom.

Autor: William MacDonald; Izvor: Biblija365.com