Kad su ovi uvjeti ispunjeni, vjernici će iskusiti nebo na zemlji

“Stoga utisnite ove moje riječi u srce svoje i u dušu svoju, i privežite ih kao znak na ruku svoju i neka vam budu kao načeonik među očima vašim.” (Ponovljeni zakon 11,18)

Današnji redak nepotpun je bez tri retka koji slijede nakon njega i zato ih ovdje citiramo: “I poučite o njima svoje sinove: govori o njima kad sjediš u domu svojemu i kad ideš putem, i kad liježeš i kad ustaješ. I ispiši ih na dovratnicima doma svojega i na dverima svojim, da se umnože vaši dani i dani vaših sinova u zemlji za koju se Gospod zakleo ocima vašim da će im je dati, kao što je dana nebesa nad zemljom.”

Ovdje imamo praktičan prikaz važnosti koju Božja riječ treba imati u životu njegova naroda. Kad su ovi uvjeti ispunjeni, vjernici će iskusiti nebo na zemlji.

Prvo trebamo napamet učiti Riječ ili, kao što tekst kaže, utisnuti je u svoje srce i dušu. Čovjek koji uči velike dijelove Pisma napamet, obogaćuje svoj život i povećava svoj potencijal da blagoslovi druge.

Nadalje, riječ treba biti privezana za naše ruke i naša čela. To ne znači da treba nositi privezan zapis u kutijici, kao što neki misle, već da naše djelovanje (ruke) i želje (oči) moraju biti pod Kristovim Gospodstvom.

VIDI OVO: DUHOVNO ĆE VAS PODIĆI: 5 biblijskih stihova koje bi svaki kršćanin trebao naučiti napamet

Božja riječ neka bude središnja tema razgovora u domu. Uz ovo, svaki dom trebao bi imati obiteljski oltar gdje se svakodnevno čita Pismo i gdje ukućani zajedno mole. Nitko ne može izmjeriti posvećujući utjecaj Biblije na takav dom.

Ova ista riječ treba nas zaokupljati dok se krećemo danju, dok ležimo i kad se dižemo. Drugim riječima, Pismo treba toliko biti uključeno u naš život da oblikuje naš razgovor ma gdje bili i ma što činili. Moramo govoriti jezikom Biblije.

Trebamo li zapisati biblijske retke na dovratnike i vrata? Vrlo dobra zamisao! Mnogi kršćanski domovi imaju na ulaznim vratima tekst iz Jošue 24,15: “Ali ja i moj dom služit ćemo Gospodu.” A u još mnogo više domova biblijski tekstovi su obješeni na unutrašnjim zidovima.

Kad Sveto pismo zauzme pravo mjesto u našem životu, ne samo da prištedimo sate utrošene na čavrljanje, nego se bavimo stvarima koje su važne, koje imaju značenje za vječnost, a naši domovi počinju odisati kršćanskom atmosferom.

Autor: William MacDonald; Izvor: Biblija365.com