Uzmite što vam je Bog dao i učinite s tim najbolje što možete

Možda se pogledali nekoga i rekli: „Jao, baš bih htio njegov talent. Ne mogu ja to. Stvarno želim da imam njegovu sposobnost”.

Nije talent neke osobe vrijedan, nego način na koji ga ta osoba koristi. Bog nikada ne zahtjeva određene sposobnosti od osobe ako ih ta osoba nema. No On zahtjeva da u potpunosti iskoristimo one sposobnosti koje imamo.

Možda nismo jednaki po talentima, ali trebamo biti jednaki po trudu. Razlog je taj što Bog može učiniti mnogo toga s malo. Ako mi ne vjerujete, upitajte dječaka s kruhom i ribama. On je vjerojatno obavljao uslugu svojoj mami kada je naišao na mnoštvo gladnih ljudi koji su slušali Isusa.

Isus je pitao jednog svog učenika: „Gdje da kupimo kruha da ovi blaguju?” (Ivan 6,5).

VIDI OVO: Koji je tvoj talent? Kako ga možeš prepoznati?

Učenik mu je odgovorio: „Ovdje je dječak koji ima pet ječmenih kruhova i dvije ribice. Ali što je to za tolike?” (6,9).

Unatoč tome, taj je maleni dječak Isusu dao sve što je imao. Nije se činilo kao mnogo. No Isus može uzeti malo, blagosloviti to i stvoriti mnogo. On to malo može upotrijebiti iznad svih naših očekivanja i snova.

Možda govorite: „Nemam mnogo za ponuditi”.

To je u redu. Donesite što imate. Bog ne traži sposobnosti koliko traži dostupnost. On čeka da netko sličan vama kaže: „Gospodine, ovdje sam, pošalji me. Učinit ću što god želiš.” Takve ljude Bog uzdigne da učine više za Njegovu slavu.

VIDI OVO: BOG ĆE TRAŽITI RAČUN: Jeste li zakopali svoje talente? Ako jeste, ovo upozorenje je za vas!

Uzmite što vam je Bog dao i učinite s tim najbolje što možete za Njegovu slavu.

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Harvest.org