Ne strahuj: Bog je veći od svega!

Nebeski Otac se brine za tebe. On sve drži pod kontrolom. Ne strahuj: Bog je veći od svega što se događa na ovom svijetu.

“Ne boj se i ne strahuj, jer kuda god pođeš s tobom je Jahve, Bog tvoj.” (Jošua 1, 9)

Mjesecima se svijetom širi duh straha. Mnogi se boje da se ne zaraze koronavirusom. Financijska tržišta su pala, ugostiteljski objekti i škole se zatvaraju, zabranjena su veća okupljanja ljudi …

Iako još nema nikakvih naznaka kada će pandemija završiti, ne trebamo paničariti. Nema razloga da živimo u strahu. Prije svega, imamo Boga koji je veći od svega s čim bi se mogli suočiti na ovom svijetu. Svaki strah, svaka tjeskoba, svaka prepreka nije ništa s Njim u našem životu.

Ne strahuj: Bog je veći od svega!

Služimo Bogu koji je uvijek s nama. Bez obzira što se događa, gdje idemo ili što radimo, On je s nama. On je obećao da nas neće nikada napustiti niti nas ostaviti (Hebrejima 13,5).

Drugo, On je naš nebeski Otac. Brine se za nas bolje nego što se bilo koji zemaljski otac brine za svoju djecu. On kontrolira sve i to bi nam trebalo biti utjeha.

Treći razlog zašto se ne trebamo bojati je taj što je On veći od svih i svega. Psalam 95, 3 kaže: “Jer velik je Jahve, Bog naš, Kralj veliki nad svim bogovima.”

Što učiniti kada strah pokuca na vrata?

Umjesto da s nestrpljenjem iščekujete što će mediji izvještavati o nevoljama u svijetu, okrenite se Gospodinu. Nemojte se vezati za televiziju ili društvene mreže. Padnite na koljena i molite. Kada ustanete, imat ćete mir.

Osoba koja se ne boji Boga, boji se svega, dok se osoba koja se boji Boga ne boji ničeg drugog. Vjerujemo da će nas Bog izbaviti iz svega. Psalmist David izjavljuje:

“Kad pravednici zavape, Gospod ih čuje i izbavlja ih od svih nevolja njihovih.” (Psalam 34, 17)

Vjernik može imati mnogo problema, ali Bog s njim prolazi kroz sve.

Dok nastavljamo dobivati ​​vijesti o koronavirusu, budimo u molitvi, umjesto u panici. Hodajmo u vjeri, a ne u strahu. Ako ste Kristov sljedbenik, trebali biste pokazali onima oko sebe što to znači. Hrabro naprijed, Bog je veći od svega!

PROČITAJTE JOŠ: