Vaša situacija ne ovisi o vašim sredstvima, već o Bogu

Vaša situacija ne ovisi o vašim sredstvima, ona ovisi o Bogu. “Moj će Bog ispuniti u Kristu Isusu svaku vašu potrebu raskošno prema svom bogatstvu” (Fil 4,19).

Pod pritiskom, većina od nas iznova i iznova iznosi svoju potrebu: “Kad bih imao ovu jednu stvar. Kad bih mogao utjecati na tu jednu slabost.”

Ali Isus nam kaže da svoje oči ne držimo na našoj potrebi, nego na našem Opskrbljivaču potrebe: “Ne brinite se tjeskobno za svoj život: što ćete jesti ili piti; niti za svoje tijelo: u što ćete se obući! Zar nije život vredniji od hrane, a tijelo od odijela? Pogledajte ptice nebeske! Niti siju, niti žanju, niti sabiru u žitnice, i vaš ih Otac nebeski hrani. Zar vi niste mnogo vredniji od njih? Tko od vas može brigama produžiti život samo za jedan lakat?” (Mt 6,25-27).

Kad su stvari za kralja Asu u Starom zavjetu izgledale nemoguće, upro je oči u svoga Opskrbljivača, ne na problem. Kad je kraljevstvo bilo opkoljeno ogromnim neprijateljem, bez nade na vidiku, molio je: “Gospodine, ne znam što da radim, ali moje oči uprte su u tebe” (vidi 2 Ljet 14,9-12).

Trebamo zahvaljivati usred svake situacije

Isus nam pokazuje da trebamo zahvaljivati usred svoje situacije. Suočen s gladnom gomilom, sa svega nekoliko ribica i kruhova, Isus je zahvalio Bogu: “Tada Isus uze kruhove, zahvali Bogu pa ih dade” (Iv 6,11).

VIDI OVO: Ako si u teškoj situaciji, ovo su riječi za tebe

Isus je zahvalio Ocu prije nego je potreba bila ispunjena – i čudo je slijedilo: “Kad se nasitiše, reče učenicima svojim: ‘Skupite pretekle ulomke da ništa ne propadne!’ Skupiše ih i napuniše dvanaest košara ulomcima od pet ječmenih kruhova što pretekoše onima koji su jeli. Ljudi, kad vidješe čudo, koje učini Isus, rekoše: ‘Ovo je uistinu prorok koji ima doći na svijet'” (Iv 6,12-14).

Vaša situacija ovisi o Bogu, ne o vama

Vaša situacija ne ovisi o vašim sredstvima, ona ovisi o Bogu. “Moj će Bog ispuniti u Kristu Isusu svaku vašu potrebu raskošno prema svom bogatstvu” (Fil 4,19).

Možda ste isplakali srce nad svojom potrebom. Sad nije vrijeme da pregledavate svoje pogreške; umjesto toga, vrijeme je da se podsjetite na Božju dobrotu. Vrijeme je da se prestanete jadati nad svojom ogromnom potrebom i umjesto toga zahvaljujte mu.

Vrijeme je da izvučete snagu od svoje obitelji po vjeri kad je sami nemate. Budite uvjereni, vaš Bog pokazat će se velikim u vašem životu. Vjerujte to – i nađite odmor u njemu!

Autor: Gary Wilkerson