život na pustom otoku
Snimka zaslona: YouTube

David Dlasheen (73) već 20 godina živi na pustom otoku, društvo mu već neko vrijeme pravi samo mješanka Polly, a tvrdi kako nikad nije bio sretniji.

Prije nego što se preselio na “Restoration Island”, maleni otočić na sjeveroistoku Australije, bio je “težak” 28,4 milijuna dolara, piše Index.hr.

Bivši biznismen i stručnjak za nekretnine velik dio bogatstva izgubio je u velikom slomu burze 1987. godine. Deset godina kasnije odlučio je dignuti ruke od civilizacije.

Želim umrijeti ovdje, gdje bih drugdje? Ovo je moj raj na zemlji. Kad sam došao na otok bio sam ‘otrovan’ željom za novcem. Novac truje ljude, a raspao mi se i brak”, rekao je povodom dvadesete godišnjice boravka na otoku.

“Kad ste sami nedostaju vam inteligentni razgovori i fizički kontakt drugih ljudi. Volio bih naći partnericu ili partnerice koje bi bile spremne posjetiti me nekoliko puta godišnje.”

“Omiljena stvar mi je uživanje u prirodi i miru”, govori. No život u divljini nije lagan. “Upadnete li u nevolju, manje-više ste mrtvi. Morski krokodili su predivne životinje i volim ih, ali jako su opasni. Ovdje nema rutine i to je ono što volim – svaki je dan drugačiji”.

David je rođen u Sydneyu, a imao je svoju tvrtku za iskopavanje zlata u Papua Novoj Gvineji. Ubrzo nakon što ga je ostavila žena, počeo je istraživati gdje bi otišao i ubrzo se preselio na otok. Zahvaljujući generatoru i solarnim panelima, može koristiti i internet. Jednom godišnje napusti otok kako bi se opskrbio.

“Ovdje ima zmija, paukova i krokodila, ali je sigurnije nego u mnogim dijelovima svijeta kad čujete o terorističkim napadima”, zaključio je.

IZVORIndex.hr