Vi odlučujete kako će vaša priča završiti
Foto: Unsplash

Vi odlučujete kako će vaša priča završiti – duhovno. Bog želi da vi budete duhovno uspješni. Bog želi da dotaknete ovaj svijet.

Henry Wadsworth Longfellov je napisao: „Velika je umjetnost početka, ali još veća je umjetnost završetka“. 

Jedna od stvari koje sam tijekom godina shvatio jest da život može biti pun iznenađenja. Na primjer, ljudi za koje sam mislio da će ostaviti svoj trag u svijetu su jednostavno propali i nestali. 

Onda su tu bili ti čiji potencijal nije bio pretjerano očit. Pitao sam se hoće li oni ikada išta postići. No Bog je stavio Svoju ruku na njih na nevjerojatan način te su oni postigli velike stvari na neopisiv način. 

Biblija nam priča priču o nekome tko je imao potencijal postati jedan od najvećih vođa u povijesti Izraela. On je zapravo bio sudac nad Izraelom tijekom vremena kada su Izraelom vladali razni suci. Njegovo je ime bilo Samson, a Božja ga je ruka dotaknula na nevjerojatan način. 

No, Samson je imao nevjerojatan početak i tragičan završetak. 

VIDI OVO: Ako OVO nije prisutno u vašem životu, promašili ste Božju svrhu

Jednog dana, vaš će život biti sažet u paragrafu na vašoj osmrtnici koju će drugi čitati na vašem sprovodu. Kada taj dan dođe, nitko neće mariti koliko ste se visoko penjali u vašem zanimanju. Nitko neće mariti kakav ste automobil vozili niti koliko ste novca imali. Nego, oni će govoriti o tome kakva ste osoba bili. 

Što biste vi napisali za svoju osmrtnicu? Vi odlučujete kako će vaša priča završiti – duhovno. Bog je rekao: „Uzimam danas za svjedoke protiv vas nebo i zemlju da pred vas stavljam: život i smrt, blagoslov i prokletstvo. Život, dakle, biraj“ (Ponovljeni zakon 30,19). 

Bog želi da vi budete duhovno uspješni. Bog želi da dotaknete ovaj svijet. No, ako se duhovno uništite, to nije Božja krivnja. Vaša je. 

Autor: Greg Laurie; Izvor: Harvest.org