Hrabri pas spasio vlasnika od smrtonosne zmije, bila je tako blizu

Hrabri pas je u nekoliko sekundi spasio vlasnika od smrtonosne zmije koja mu se brzo približavala. Bila mu je samo nekoliko centimetara od noge. 

Kada živite u Australiji morate se naviknuti na moguće susrete s potencijalno smrtonosnim stvorenjima. 

Zapravo, Australija je zemlja puna smrtonosnih životinja. Čak i osobe koje jako vole prirodu priznaju da je Australija prepuna raznih smrtonosnih iznenađenja. 

Na svu sreću, muškarac iz današnje priče imao je psa čuvara koji mu je spasio život od jednog takvog smrtonosnog iznenađenja. 

YouTuber Drew je 2016. godine objavio snimku sa svoje kućne kamere na kojoj je dokazano da je pas čovjekov najbolji prijatelj. Na toj snimci je Drew sjedio u svom dvorištu sunčajući se i gledajući na mobitel – dok nešto gmizavo nije ušlo u kadar. 

Smeđa zmija

Na muškarca je išla smeđa zmija

Najprije ju je teško vidjeti, ali je ravno na Drewa išla smeđa zmija. 

Smeđa zmija je, prema australijskom utočištu za životinje, vrsta otrovne zmije koja se smatra drugom najotrovnijom kopnenom zmijom na svijetu. 

One su toliko otrovne da čak i ugriz mlade zmije može ubiti čovjeka! Dobrodošli u Australiju. 

Naravno, u potpunosti je moguće da je zmija samo prolazila od točke A do točke B i da joj nije bila namjera napasti čovjeka. No bolje je biti siguran nego riskirati – posebno jer su zmije nepredvidive kada su uplašene i iznenađene. 

VIDI OVO: Otac dopustio da se piton igra s bebom, tvrdi da je to u redu

Pas je slijedio zmiju, a onda skočio u akciju

Drewov pas je bio spreman, znao je što činiti. Slijedio je zmiju dok se ona približavala njegovom vlasniku pazeći na to da nije prijetnja. 

Kada je shvatio da zmija ide prema Drewu pas je odmah skočio u akciju. 

Drew je uz snimku napisao: 

„Danas sam imao blizak susret sa smeđom zmijom. Nakon što sam pogledao snimku s kamere čini se da je naš pas spriječio zmiju da uđe unutra. Da nije bilo njega mislim da bih nastavio gledati mobitel. Mislim da smo oboje danas imali sreće.“ 

Kada je zmija bila opasno blizu Drewa, pas je djelovao. Očito mu je bilo jasno da ništa ne može prenuti čovjeka kada se zagleda u mobitel. 

Pas je pokušao pridobiti pažnju vlasnika i upozoriti ga na opasnost. Iako se čini da zmija nije imala zle namjere ipak nije loše reagirati. 

Kada je Drew shvatio što se događa i kada je ugledao zmiju blizu svojih nogu jako se šokirao. 

 

I pas i njegov vlasnik su izbjegli opasnu situaciju

Podignuo je noge sa zemlje kako zmija ne bi mogla doći do njega. 

No, to nije bilo sve. Ova snimka je posebna i zbog vlasnika koji nije pobjegao sam od zmije. Drew nije htio ostaviti svog psa samog. 

Uzeo je njegovu uzicu i odmaknuo ga kako ne bi došlo do kontakta sa zmijom. Odveo ga je na sigurno, prema kući. Zmija je otišla svojim putem. 

Jedna je osoba komentirala: „Bilo je predivno što nije pobjegao kao kukavica nego je držao svog psa i odveo ga na mjesto dalje od zmije.“ 

Čini se da su svi izbjegli opasnu situaciju!