Pas je potrčao prema vojniku,
Snimka zaslona: YouTube

Pas je potrčao prema vojniku kojega dugo nije vidio. Mislio je da ga se pas neće sjećati, ali je ostao u šoku zbog njegove reakcije kada ga je ugledao na aerodromu.

Dok je američki vojnik Vance McFarland bio u Afganistanu i bavio se otkrivanjem eksplozivnih naprava, povezao se sa češkim ovčarom koji se zove Ikar.

Oni su ubrzo postali najbolji prijatelji, a Vance je rekao da je njegovo prisustvo podsjećalo na njegov dom u SAD-u.

Nakon što su se fotografirali, razišli su se i Ikar je otišao ponovo u Afganistan. Umjesto da ga koriste u vojne svrhe, Ikar je proveo godinu dana u azilu.

Kristen Maurer koja je predsjednica organizacije Mission K9 Rescue, željela je ove pse poslati u mirovni koju zaslužuju, te su zbog toga ponovo kontaktirali Vancea kako bi ga pitali da li su oni ikada radili zajedno.

VIDI OVO: Vojnički pas je bio odvojen od svog voljenog vojnika – nakon 2 godine čuo je njegov glas

Iako je Vance stalno razmišljao o svom starom prijatelju, nikada nije pomislio da je on završio u azilu. To je slomilo njegovo srce pa je odlučio starog prijatelja primiti u svoj dom.

Mislio je da ga se Ikar neće sjećati, ali je ostao u šoku zbog njegove reakcije kada ga je ugledao na aerodromu. Ikar sada živi sretno u novom domu sa Vanceom i njegova dva psa.

Kako bi vidjeli trenutak kada su se ponovo sreli, pogledajte video u prilogu:

IZVORVirealno.com