Pas je potrčao prema vojniku, prolaznici su ostali bez teksta kada su shvatili razlog

Pas je potrčao prema vojniku kojega dugo nije vidio. Mislio je da ga se pas neće sjećati, ali je ostao u šoku zbog njegove reakcije kada ga je ugledao na aerodromu.

Dok je američki vojnik Vance McFarland bio u Afganistanu i bavio se otkrivanjem eksplozivnih naprava, povezao se sa češkim ovčarom koji se zove Ikar.

Oni su ubrzo postali najbolji prijatelji, a Vance je rekao da je njegovo prisustvo podsjećalo na njegov dom u SAD-u.

Nakon što su se fotografirali, razišli su se i Ikar je otišao ponovo u Afganistan. Umjesto da ga koriste u vojne svrhe, Ikar je proveo godinu dana u azilu.

Kristen Maurer koja je predsjednica organizacije Mission K9 Rescue, željela je ove pse poslati u mirovni koju zaslužuju, te su zbog toga ponovo kontaktirali Vancea kako bi ga pitali da li su oni ikada radili zajedno.

VIDI OVO: Vojnički pas je bio odvojen od svog voljenog vojnika – nakon 2 godine čuo je njegov glas

Iako je Vance stalno razmišljao o svom starom prijatelju, nikada nije pomislio da je on završio u azilu. To je slomilo njegovo srce pa je odlučio starog prijatelja primiti u svoj dom.

Mislio je da ga se Ikar neće sjećati, ali je ostao u šoku zbog njegove reakcije kada ga je ugledao na aerodromu. Ikar sada živi sretno u novom domu sa Vanceom i njegova dva psa.

Kako bi vidjeli trenutak kada su se ponovo sreli, pogledajte video u prilogu: