Rijetko tko je poseban kao ova beba, a njezin izgled ni liječnici ne mogu shvatiti

Liječnici još uvijek nisu sto posto sigurni što je uzrok i hoće li se boja kose mijenjati.

Svi smo mi na svoj način posebni i zbog toga je svijet ljepše mjesto za život, ali rijetko je tko ovako poseban kao mali Bence.

Malo je reći da su roditelji i osoblje bolnice bili iznenađeni kada je na svijet došao maleni Bence iz Székesfehérvára u Mađarskoj. Trudnoća je bila uredna, bez ikakvih komplikacija.

Dječak je bio normalne porođajne težine i visine i sve je bilo normalno osim jedne sitnice, Bence se rodio s potpuno sijedom kosom.

Roditelji su bili sretni jer je Bence bio zdrav, ali doktori nikako nisu mogli shvatiti otkud Benceu toliko sijedih vlasi.

Beba nije albino, tjelesno stanje u kojem koži potpuno nedostaje pigment melanin, ali su doktori ipak uzeli uzorak krvi na analizu razine melanina.

VIDI OVO: Beba prvi put vidi oca s obrijanom glavom, a njena reakcija je postala hit na internetu

Glavni liječnik zadužen za Benceov slučaj, dr. Zoltan Kummer, testirajući Benceovu krv, ustanovio je da njegova krv sadrži nisku razinu melanina, ali nedovoljno nisku da bi on razvio albinizam, no opet dovoljno nisku da zadrži jedan simptom, a to je snježno bijela kosica. Bebe inače razvijaju razinu melanina kako stare, zato mnoge od njih prvo imaju plave oči i plavu kosu, koja se kasnije mijenja u tamniju.

Kako je vrijeme prolazilo, dr. Kummer počeo je sumnjati da je gubitak pigmenta u kosi samo privremen i ograničen na njegovu kosu. Također vjeruje da će mu se razina melanina s vremenom povećavati, kao i kod mnogih drugih beba.

Liječnici još uvijek nisu sto posto sigurni što je uzrok i hoće li se boja kose mijenjati, ali ono što je za Benceove roditelje najvažnije, svi testovi pokazali su da je Bence zdrava i sretna beba.

Osoblje bolnice dalo mu je nadimak Šarmer 🙂