Stolar je potrošio svu ušteđevinu na bolesnog sina, no tada se pojavio Bog

Snimka u prilogu pokazuje radost davanja Gospodinu. Stolar je potrošio svu ušteđevinu na bolesnog sina, ali mu je Bog to vratio. 

Todd Dundson sanjao je o tome da nešto izgrađuje. Postao je postolar te je otvorio uspješan posao. Na snimci ćete vidjeti njegovu priču o tome kada je usred njegovog poslovnog uspjeha jedan od njegovih sinova trebao pomoć. Todd, samohrani otac, nije ni na trenutak oklijevao. 

Todd je ostavio svoj posao iz snova koji je stvarao dugo vremena da radi za nekog drugog da može više vremena biti sa svojim sinom. Taj je posao bio dobro plaćen na početku, ali mu je onda plaća srezana na pola. Pokušavao je raditi i sa strane, ali nije dovoljno zarađivao. Čak je morao posuđivati hranu. Nakon toga je propustio platiti hipoteku nekoliko mjeseci za redom. 

VIDI OVO: KRŠĆANSKO DAVANJE: Trebaju li kršćani davati, što i kome trebamo dati i koliko?

Todd je uvijek davao za crkvu te je vjerovao Bogu bez obzira na sve. Podijelio je da voli davati te je imao povjerenja da će se Bog brinuti za njega. Jednu nedjelju u crkvi, prije darivanja, Todd je osjetio da ga Gospodin ohrabruje i da će sve biti u redu. Kada je došao kući zazvonio je telefon. 

Bivši suradnik ga je htio zaposliti i dati mu novac unaprijed. Na taj je način uspio platiti sve račune. Todd sada gleda na te događaje i vidi kako je njegova žrtva utjecala na njegovog sina i pomogla mu da stane na noge. 

Bog od nas traži da Mu vjerujemo s našim novcem. On je vlasnik svega. Može nam biti lako držati se za naša davanja zbog osjećaja kontrole. No, možemo Mu se predati i davati crkvi i Njegovom kraljevstvu znajući da će se On brinuti za nas. Mi možemo darivati s radosnim srcem. 

„Svatko neka dade kako je srcem odlučio; ne sa žalošću ili na silu jer Bog ljubi vesela darivatelja.“ (2 Korinćanima 9,7).