Tinejdžer zaplakao kada je čuo evanđelje
Snimka zaslona: YouTube

Kada je jedan tinejdžer po prvi put čuo evanđelje, zaplakao je oduševljen onim što je Krist učinio za njega. Pokajao se za svoje grijehe te se obratio Bogu. 

„Ne stidim se, uistinu, evanđelja: ono je snaga Božja na spasenje svakomu tko vjeruje – Židovu najprije, pa Grku“ (Rimljanima 1,16).  

Evanđelje ima moć spasiti bilo koga tko ga čuje. Kada je jedan tinejdžer, koji nije vjerovao u Boga, čuo evanđelje, ostao je potpuno očaran te se okrenuo Kristu. Počeo je plakati te se pokajao za sve svoje grijehe. 

Ray Comfort dijelio je evanđelje sa prolaznicima u Kaliforniji. Upoznao je mladog muškarca koji je rekao da je dobra osoba, ali da vjeruje samo u moć Svemira! Rekao je da ljudi postoje samo kako bi širili ljubav. 

Evangelizator ga je upitao: „Misliš li da je sve stvorio Bog? Ili misliš da je sve stvorila evolucija?“. Tinejdžer je odgovorio: „Ne možemo znati“. 

Tada mu je Ray rekao: „Voliš li Boga?“ 

On je dogovorio: „Volim Boga, ali po meni je Bog cijeli Svemir“. 

VIDI OVO: Kako svjedočiti vjeru četirima tipova ljudi?

Nastavio je: „Osobno, volim tko sam i zašto sam ovdje. Našao sam svoju svrhu iznutra. Znam da je to istina i to nikada nisam izgubio. Bio sam ista osoba cijelo vrijeme“. Naglasio je da vjeruje samo sebi jer „nitko drugi to ne može učiniti za tebe“. U to vrijeme mu je Ray pokazao Izreke 28,26 u kojima piše: „Bezuman je tko se uzda u svoje srce,
a spašava se tko živi mudro“.  

Ray je pitao tinejdžera koliko je laži rekao u svom životu, a on je odgovorio da je prestao brojati. Ray mu je tada ponovno ukazao na posljedice i stvarnost grijeha koje je počinio protiv Boga. Rekao je da je za to „kriv“ i da zaslužuje biti u „paklu“. No tada mu je Ray objasnio kako je Isus preuzeo sve te grijehe na Sebe. 

Isus je patio i umro na križu za grijehe ovoga svijeta… Mi smo prekršili Zakon, Isus je platio kaznu za to. To se dogodilo na Križu“, rekao mu je Ray.

Mladić se rasplakao te se odmah pokajao i odlučio dati svoje srce Kristu koji je umro za njega i preuzeo njegovo mjesto na križu.