Unuka je počela pjevati baki koja ju ne prepoznaje, a njezin odgovor je rasplakao cijelu obitelj

Unuka je počela pjevati dementnoj baki koja ju ne prepoznaje, a njezin odgovor je rasplakao cijelu obitelj. Ovo je ubrzo postao trenutak koji nitko u obitelji neće nikada zaboraviti.

Demencija polako krade uspomene i sposobnost kognitivnog funkcioniranja. Dementne osobe mogu postati vrlo zaboravljive te izgube pojam o vremenu. Liječnici su predvidjeli da će demencija pogoditi velik broj osoba u bliskoj budućnosti, no jedna činjenica ostaje – glazba zaista liječi.

Istraživanje je pokazalo da pjevanje može pomoći senilnim pacijentima da se malo oporave, tj. osobe koje su senilne, a pjevaju uz nekoga su u boljem zdravstvenom stanju nego one koje samo slušaju to pjevanje.

Slušanje pjevanja aktivira desni režanj u mozgu, a kod osoba koje pjevaju aktiviraju se obje polutke mozga. Zbog toga unuka u priloženoj snimci pjeva svojoj baki koja je naslonjena na deke i jastuke u svom bolesničkom krevetu u staračkom domu. Unuka joj je rekla da će joj pjevati, a baka je odgovorila da ne može dočekati.

Počela je pjevati pjesmu Whitney Houston „I Will Always Love You“. Baka se odmah utišala te je počela gledati u unuku koja je emotivno izvodila navedenu pjesmu.

Očarana pjesmom, baka kima glavom dok unuka pjeva te ju čak naziva svojom bebom. Unuka ima predivan glas i pjeva bez instrumentalne pratnje. Promijenila je riječi pjesme te pjeva: „O bako, uvijek ću te voljeti, uvijek ću te voljeti.“

Baka je počela šmrcati, a potekla je i suza. Razmijenile su kratak poljubac, a baka je rekla da je pjevanje „divno“.

Pogledajte ovu emocionalnu komunikaciju između dvije generacije kada unuka počne pjevati svojoj baki. Ovo je ubrzo postao trenutak koji nitko u obitelji neće nikada zaboraviti.

NAJNOVIJE!