Vozač je ugledao lane koje je ležalo na cesti, a onda učinio nešto izvanredno

Vozač je ugledao lane koje je bespomoćno ležalo na cesti. Kada je shvatio da nešto nije u redu s njim, učinio je izvanrednu stvar.

Kada su Steve Knopp i njegovi prijatelj prolaziti pokraj obližnje šume, prizor koji ih je dočekao na sred ceste ih je jako iznenadio.

Na sredini ceste ležalo je malo lane, a grupa prijatelja je odmah znala da će životinja biti u opasnosti ako ne reagiraju brzo.

Činilo se kao da se lane pokušava sakriti jer su mu udovi bili obavijeni oko tijela na vrlo neobičan način. Nešto nije bilo u redu…

Snimka zaslona: YouTube

Odmah su zaustavili automobil i pažljivo prišli lanetu. Dok su provjeravali obližnju šumu primijetili su njegovu majku kako ih gleda izdaleka. Kada je Steve prišao bliže lanetu, primijetio je da još uvijek diše i da se čini zdravo – a ono što je slijedeće učinio zaista je izvanredno. Sada ljudi iz cijeloga svijeta pozdravljaju Stevea kao heroja koji se brine za šumske životinje.

Napravio je nešto riskantno. Odlučio je da treba brzo reagirati ako želi da životinja bude dobro. Dok su njegovi prijatelji snimali, on je tiho i pažljivo prišao bespomoćnom stvorenju, polako se spuštajući kako bi provjerio reakcije mladunčeta.

Ono što je slijedeće učinio zadivilo je cijelu skupinu – nježno je uzeo mladunče u ruke te ga je odnio do šume blizu njegove majke.

Snimka zaslona: YouTube

Iako je ovaj čovjek očito spasio život navedene životinje, postoje točno određeni zakoni i savjeti kojih se treba pridržavati u sličnim situacijama, a većinom se preporučuje da se mladunčad ne treba dirati:

„Savjet svakome tko naiđe na lane kako samo leži u šumi je da ga se ostavi na miru. Majka će biti u blizini te će se pobrinuti za njega kada se vi odmaknete. Ako ste ipak dirali to mladunče, uzmite stari ručnik koji ćete istrljati travom i obrisati lane s njime kako biste uklonili ljudski miris. Koristeći rukavice trebate vratiti lane gdje ste ga i pronašli. Mladunčad se može vratiti majci ako ih se odnese na mjesto pronalaska u roku od 8 sati. Ako se lane čini hladno, mršavo ili ozlijeđeno, a majka se ne vrati po njega u roku od osam sati, ono je možda napušteno. U tom slučaju treba nazvati službu koja će se pobrinuti za tu životinju.“

Iako neka novorođena mladunčad izgleda napušteno, njihova je majka možda jako blizu. Ako dirate lane koje nije u opasnoj situaciji (kao što je navedena) to bi moglo dovesti do toga da ga majka odbaci.

Na svu sreću, Steve je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme!

NAJNOVIJE!