Živahni blizanci se igraju u majčinom trbuhu

Mama je bila trudna s blizancima, a oni su bili vrlo živahni u tom razdoblju. Po onome što je kamera zabilježila izgleda kao da se igraju.

Bilo je dobro što je mama ležala na strani jer su bebe postale vrlo aktivne, nije ih bilo briga što su još u trbuhu! U jednom trenutku činilo se kao da jedna beba gura drugu bebu van trbuha. Ili su se možda blizanci unutra igrali?

Možda je zabavno gledati bebe, ali je li to zabavno i mami? Možda zabava nije prava riječ, ali kretanje beba nešto je što mame mogu očekivati.

Kako navodi liječnica Heather Rupe, kada bebe navrše 16 tjedana mame bi trebale osjetiti rano kretanje. Neke možda neće osjetiti odmah pa je dobro idućih 6 tjedana promatrati kretnje bebe. To su možda male kretnje, ali mame bi ih trebale osjećati svakog dana. Pokreti su toliko mali da mame ponekad misle da se radi o plinovima.

Do 28. tjedna bebe bi se trebale kretati otprilike 6 puta u satu, svakog dana. Taj se broj možda neće javljati svakog sata, ali pokreti bi trebali biti regularni. Ako primijetite da se beba nije kretala preko sat vremena, to može biti loš znak.

Neki liječnici predlažu da se nedostatak kretanja potakne tako da se mama prva kreće. Predlažu da mama popije voćni sok i legne na stranu kako bi potakla kretanje. Ako se ništa ne dogodi nakon jednog ili dva sata, vrijeme je za poziv liječniku.

Snimka zaslona: YouTube

Žene koje nisu prošle trudnoću pitaju se je li bolno kada beba udara i kreće se. No za mame iskustvo nije bolno. One opisuju iskustvo kao nervozne trzaje, leptiriće, čak i tupo kretanje. Kada dođu u treće tromjesečje, mame su toliko naviknute na kretanja da ih je lakše razlikovati od plinova, ili gladnog želuca.

Žene opisuju osjećaj kao i kao mjehuriće i kokice koje pucaju. Kada se beba isteže ili vrti, to može biti kao osjećaj valova u stomaku. Međutim, osjećaj mame opisuju kao nešto sjajno, i svaka se veseli kada se on dogodi te ga smatraju dragocjenim.

Jedna je stvar sigurna kada se beba, ili bebe, kreću, to je nježni (ili ne tako nježni) podsjetnik mamama da nisu same. Za većinu novih mama kada osjete prve udarce njihova im trudnoća postane stvarnost, a povezanost mame i bebe postane snažnija.

No za ovu mamu taj osjećaj blizanaca kako se kreću nešto je što druge mame blizanaca mogu razumjeti. Kako se čini, maleni su već spremni izaći u svijet.